DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056378-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi yayınevi çevrim içi olarak erişime açıldı

Trakya Üniversitesi yayınevi çevrim içi olarak erişime açıldı

Trakya Üniversitesi Yayınevi ilk kez tasarlanan kendi sayfasıyla çevrim içi (online) olarak erişime açıldı.

ABONE OL
9 Şubat 2024 11:56
Trakya Üniversitesi yayınevi çevrim içi olarak erişime açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1990’lı yıllardan itibaren faaliyetini sürdüren ve şimdiye kadar üç yüzün üzerinde muhtelif türde eser yayımlayan Trakya Üniversitesi Yayınevi yeni bir anlayışla ele alınarak düzenlendi ve yeni web sayfası yüzüyle Trakya Üniversitesi personeli ile tüm okurların hizmetine sunuldu. Trakya Üniversitesi Yayınevi ilk kez tasarlanan kendi sayfasıyla çevrim içi (online) olarak erişime açıldı.

Trakya Üniversitesi Yayınevinin bugünkü hâline gelmesi sürecinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere Yayın Komisyonu Başkanı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Yayın Komisyonu üyelerinden Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren etkin rol aldı.

Komisyon üyesi Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, yayınevi hazırlık sürecine ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Trakya Üniversitesi Yayınevi üzerinde çalışmaya Rektörümüz ile olan bir görüşmemizde onun yayınevimizin yeniden ele alınması, düzenlenmesi ve çevrim içi olarak erişilebilir olmasını istediğini belirtmesi üzerine başladık. Bunun için önce yayınevleri ile ilgili olan kanun ve yönetmelikleri, ardından da bazı üniversitelerin yönergelerini ve web sayfalarını inceledik. Hatta bunlarla da yetinmeyerek yayınevleri iyi seviyede olan birkaç üniversitenin birim sorumluları ile de doğrudan pek çok kez görüşmeler yaptık; yayınevlerinin kuruluşu, mevzuatı, yapılandırılması, işleyişine ilişkin birtakım bilgiler aldık. Bütün bu ön hazırlıklardan sonra üniversitemize özgü bir yönerge hazırlığına giriştik ve yönergeyi hazırladık; yanı sıra mevzuata uygun olarak “Yayın Başvuru Formu”, “Yayın İzin Formu”, “Yayın Öneri Formu”, “Yayın Sözleşmesi Formu”, “Telif Hakkı Devir Sözleşmesi Formu”, “Eser İnceleme ve Değerlendirme Formu”nu hazırladık. Bunlarla tüm yasal gereklilikleri yerine getirmiş olduk. Ardından Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın görevlendirdiği Yazılımcı Ali Rıza Altan tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda yayınevimizin sayfası tasarlandı. Türkçe, İngilizce ara yüzleri, Yayınevi Organizasyon Şeması hazırlandı, görevlendirmeler yapıldı. Çevrim içi olarak satışın yapılabilmesi için gerekli olan sanal posla ilgili banka ile görüşülerek pos cihazı temin edildi ve sitemize monte edildi. Bandrolleri alınan satışa hazır kitaplar ve üniversitemizin tüm dergileri web sayfamıza aktarıldı. Böylece Trakya Üniversitesi Yayınevi Web Sayfası şu anda işlem yapılacak şekilde tüm kullanıcıların erişimine açıldı. Rektörümüzün talebi ve talimatıyla yürüttüğümüz ve bu noktaya getirdiğimiz yayınevi çalışmalarımız, kuşkusuz bundan sonra da hız kesmeden devam edecek ve her geçen gün daha da olgunlaşarak kurumsallaşacaktır. İfade etmeye gerek yok ki bu çalışma, pek çok kişinin gayreti ve desteği ile ortaya çıktı. Süreç boyunca Rektörümüzün desteği ve takibi sürecin sonuçlanması için son derece önemliydi. Ayrıca burada isimlerini ifade edemediğimiz pek çok birim personelinin emeği ve katkısı var.”

Trakya Üniversitesi Yayınevi hazırlıklarından ve web sayfasının erişime açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yayınevinin kurumsal kimliğinin ve yeni yüzünün her geçen gün daha da görünür olacağını belirterek sürece katkı sunan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Yayınevi web sayfasına https://yayinevi.trakya.edu.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.