DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20703181,20%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi’nde 5. Kültür Mirası Çalıştayı gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi’nde 5. Kültür Mirası Çalıştayı gerçekleştirildi

ABONE OL
24 Ekim 2023 13:13
Trakya Üniversitesi’nde 5. Kültür Mirası Çalıştayı gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından 5. Kültür Mirası Çalıştayı “Risk Altında Kültür Mirası” temasıyla gerçekleştirildi.

2017 yılından beri Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından farklı ülke ve şehirlerdeki üniversitelerin mimarlık fakültelerinden öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen Edirne Açıkhava Amfisi Geleceğin Mimarlarını Yetiştiriyor Kültür Mirası Çalıştayı’nın 5.’si Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirildi. Edirne’nin kültür mirasının zenginliğini tanıtmada önemli bir role sahip olan çalıştayda, bu yıl Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından “Risk altında kültür mirası” adlı tema ile 4 atölye çalışması gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve beş gün süren 5. Kültür Mirası Çalıştayı’nın sonunda kapanış töreni ve sergisi gerçekleştirildi. Kapanış töreni öncesinde geçekleştirilen Trakya üniversitesi öğrencilerinin atölye çalışmalarından oluşan sergiye Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Batı Trakya Türk toplumunun unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet katıldı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu sergiyi gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Serginin sonunda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Edirne Açıkhava Amfisi Geleceğin Mimarlarını Yetiştiriyor projesini, Selimiye’nin gölgesinde gerçekleştiriyor olmak çok anlamlı. Var olan kültür varlıklarımıza beş duyunuzla yaklaştınız. Ama bir de kalben de yakınlaşma oldu. Biz altıncı duyu diyoruz buna. Bu anlamda artık Edirne ile bir bağ kurmuş oldunuz. İnanıyorum ki bu bağ size yaratıcılıkta da ilham kaynağı olacaktır. Gerçekleştirmiş olduğunuz atölye çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Serginin ardından emeği geçenlere Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Işık Ahmet tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Ardından çalıştayın kapanış törenine geçildi. Kapanış törenin de konuşan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Hamide Özgüven “Bu çalıştay özellikle birinci sınıf öğrencileri için çok önemli bir deneyim oldu. Eğitim hayatına başlar başlamaz bir atölye çalışmasının içerisine dahil oldular. Çalıştayın temasının seçim nedenimiz Şubat ayında yaşadığımız deprem olmuştur. Kuşkusuz ki Edirne tarihi boyunca birçok deprem felaketi yaşamıştır. Bunun dışında su baskınları, yangınlar gibi doğanın getirdiği afetleri yaşadı bu şehir. Bunların dışında karşılaştığımız başka riskler de var. Bu riskler uluslararası olarak tanımlanmış risklerdir. UNESCO tarafından belirlenmiş bir grup risk faktörünü kendi çalıştayımıza taşıyarak bu riskler üzerine Edirne’nin nelerle karşılaşabileceğini düşündük ve bu konuda atölye çalışmaları gerçekleştirdik.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kapanış töreninin sonunda öğrenciler ve akademik danışmanları atölyede ortaya koydukları çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.