DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067214-1,91%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya’nın üreten kadınları

Trakya’nın üreten kadınları

ABONE OL
20 Haziran 2022 10:52
Trakya’nın üreten kadınları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi’nin 2022 Edirne Yılı kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediği Trakya Üreten Kadınlar Festivali renkli görüntülerle sona erdi. Festivalde kadın dernekleri ve platformaları tarafından atölyelerinde yapılan el emeği göz nuru ürünler stantlarda sergilendi.

Trakya’da üreten kadınları desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Trakya Üreten Kadınlar Festivali geçtiğimiz hafta sonu kent ormanında gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz hafta yapmayı planladıkları festivali hava şartları nedeniyle ertelediklerini hatırlattı.

“KADINLAR TOPLUMUN AYDINLIK VE ÜRETEN YÜZÜ”

Kadınların toplumun aydınlık ve üreten yüzü olduğunu belirten Gürkan, “Çalışan kadınlar çalışmayan kadınlar diye bir kavram var ki tümüyle yanlış. Kadın aslında her yerde çalışıyor. İşte çalışıyor, ofiste çalışıyor, tarlada çalışıyor, bağda, bahçede çalışıyor, fabrikada çalışıyor. Ama en çok da evde çalışıyor. Biz ev kadını diye bir meslek icat etmiş belki de dünyadaki tek ülkeyiz. Ev kadını. Niye ev kadın diyoruz? Çünkü kadının aslında çalıştığını zımnen de olsa kabul ediyoruz. Yüreğimiz, beynimiz kabul ediyor. Ama onu ayrı bir kategoriye koymak adına da ev kadını diyoruz. Toplumumuzun temel değerlerinden biri aile yapısı ve evlatlarımızı yetiştirirken en önemli hususlardan birisi de aile terbiyesidir. Peki bu aile terbiyesini sürekli dışarıda olan, evin geçimini sağlamaya çalışan, para kazanmaya çalışan erkek mi verir? Yoksa dışarıda bir işte çalışsa bile evde de ikinci iş olarak çalışmaya devam eden kadın mı verir? Kuşkusuz evlatlarımızın hepsinin almasını istediğimiz hepsinin doğru şartlarda almasını istediğimiz o meşhur aile terbiyesini veren de kadındır” dedi.

“HER KADIN, HER ANNE ASLINDA BİR ÖĞRETMENDİR”

Toplumdaki iyi insanların hepsini annelerin yetiştirdiğini, annelerin aslında bir öğretmen olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Kadın aslında toplumun geleceğini, milletlerin geleceğini şekillendiren insan. O yüzden kadının eğitimi önemli. O yüzden kız çocuklarının eğitimi önemli. O yüzden toplumun geleceğini şekillendirecek gençleri yetiştirecek kadınların da öncelikle eğitimli olması gerektiği inancı bütün dünyada yaygın. Geçtiğimiz hafta bir başka yerde söyledim. Eşim beni uyardı. Niye böyle söyledin diye. Biraz belki incitici. Belki biraz suçlayıcı ama gerçek. Bu toplumda ne kadar iyi insan varsa hepsini bir anne yetiştirdi. Onları kutluyoruz. Ama bu toplumda ne kadar iyi olmayan, kötü demeyeceğim ne kadar iyi olmayan insan varsa onları da bir anne yetiştirdi. O halde bizim ilk yapmamız gereken şey kız evlatlarımızın iyi bir eğitim almasını sağlamak için her şeyimizi seferber etmek. Eğer biz onları gerçekten iyi bir insan olarak yetiştirirsek onlar da kendi evlatlarını iyi bir insan olarak yetiştirecektir. Her kadın, her anne aslında bir öğretmendir” dedi.

“SİZ YÜRÜDÜKÇE BU TOPLUM DAHA BİR GÜZELLEŞECEK”

Kadınlara, “Siz yürümeye devam edin. Emin olun siz yürüdükçe bu ülke emin adımlarla, o Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu çağdaş uygarlık hedefine çok daha güçlü bir şekilde ulaşacak” diyen Gürkan, “Siz yürüdükçe bu toplum daha bir güzelleşecek. Daha insani şartlarda yaşayacak bu ülkenin evlatları. Ve inanıyorum ki yetiştireceğiniz evlatlar Türkiye Cumhuriyeti’ni ikinci yüzyıla çok daha sağlam, kararlı ve güzel bir şekilde taşıyacak” dedi.

Konuşmanın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan katılımcılarla beraber kadınların açtığı stantlara ziyarette bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.