DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2075200-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ Elbistan’da Destek Merkezi kurdu

TÜ Elbistan’da Destek Merkezi kurdu

ABONE OL
14 Şubat 2023 17:42
TÜ Elbistan’da Destek Merkezi kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi, (TÜ) Kahramanmaraş Elbistan’da kurduğu destek merkezi ile yaraları sarıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen yüzyılın felaketinde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken bölgeye yardımlar da ulaşmaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi; 7,6 şiddetindeki depremin merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan’da bir destek merkezi kurarak, depremzedelere yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Edirne Valiliğinin destekleri, Edirne halkının ve Trakya Üniversitesi Ailesinin yardımlarıyla büyüyen ve Trakya Üniversitesinin imkânları ile kurulan destek merkezi, Kahramanmaraş Elbistan’a umut oluyor. Felaketin ilk gününden itibaren organize bir şekilde hareket eden Trakya Üniversitesi, bölgede kurduğu destek merkezi içerisinde hayata geçirdiği aşevi, sağlık merkezi, pazar yeri, çadır, konteyner ve tuvaletlerle ihtiyaçları karşılayarak sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturdu.

Trakya Üniversitesinin hem kendi kaynakları hem de bölge insanının yardımları ve Edirne Valiliğinin destekleri ile Elbistan’da kurduğu destek merkezinin koordinasyonunu üstlenen Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, “Depremin ilk gününden itibaren ekiplerimiz canla, başla sahada mücadeleleri sürdürüyor. Bizim Elbistan’da kurduğumuz merkezimizin amacı, sistemli ve sürdürülebilir bir yaşam merkezi oluşturmak. Onun için tüm insan gücümüzü ve imkânlarımızı seferber ettik” dedi.

Yardımseverlerin katkıları ve gönüllülerin destekleri ile oluşturdukları profesyonel mutfaktan her gün öğle ve akşam saatlerinde üç çeşit sıcak yemeği afetzedeler ile buluşturduklarını belirten İşçimen, “Şu anda 600 kişilik yemek kapasitemizi en kısa süre içerisinde artırarak 1000 kişiye ulaştıracağız. Üniversitemizin gönüllü çalışanları, Arda MYO Aşçılık programı öğrencileri ve Kırklareli Üniversitesinin gönüllü hocaları ile yemek hizmetimizi başlattık” dedi.

BÖLGEDE HERKESE HİZMET VEREN BİR SAĞLIK MERKEZİ OLUŞTURDUK

İşçimen, “Trakya Üniversitesinin kahraman doktorları, hemşireleri, intörn hekimleri ve yardımcı sağlık çalışanları ile burada küçük bir sahra hastanesi gibi alan oluşturduk. Birinci basamak sağlık hizmeti veren merkezimizin ilk gününde 180 hastaya hizmet verdik. Ayrıca bir acil müdahale noktamız da bulunuyor. Kronik hastalarımıza, rutin kontrollere gelen çocuk ve bebeklerimiz ile -20 derecelere ulaşan soğuktan etkilenen insanlarımıza burada hizmet sağlıyoruz. Canla, başla bize destek veren doktorlarımıza, intörnlerimize, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz.”

GELEN TÜM YARDIMLARI, DEPREMZEDELERİMİZİN HİZMETİNE SUNUYORUZ

Yaşanan olumsuz olayların önüne geçmek ve Türk insanının ilk günden bu yana yoğun bir şekilde ilettiği yardımları bölge insanı ile buluşturmak adına bir açık pazar yeri kurduklarını anlatan İşçimen, şunları söyledi; “Gelen tüm giyecek, gıda, battaniye gibi malzemeler, oluşturduğumuz alanda herhangi bir yığılma ve karışıklığa mahal vermeyecek şekilde sınıflandırılarak depremzedelerimizin hizmetine sunuldu. Bölgeye malzeme akışı sürüyor. Kurduğumuz merkez, bölgenin en sistemli yeri haline geldi. Farklı noktalara gelen yardım tırları da buraya yönlendiriliyor. Maalesef tamamını üstlenemesek de elimizdeki tüm imkânları seferber ederek gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz.

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANLARI OLUŞTURULACAK

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrenci ve akademisyenlerinin destekleri ile depremden etkilenen çocuklar için oyun alanları oluşturacağız. Çocuklarımızı, afetin yıkıcı etkisinden uzaklaştırmak ve onlara destek olmak için çalışmalarımız sürüyor.

TÜM CANLILARA DA SAHİP ÇIKIYORUZ

Trakya Üniversitesi, depremde zarar gören sokak hayvanlarına da kol kanat geriyor. Deprem sonrası afetten etkilenen tüm canlılar için çalışmalar yürütüyoruz. Yardımseverlerimizin destekleri ile bizlere ulaşan mamaları, şehrin belirli bölgelerine dağıtarak beslenmelerini sağladık.

SAHADA YER ALAN EKİPLERİMİZ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesinin girişimleri ile bölgeye gönderilen 12 adet konteynerimizde sahada aktif yer alan ekiplerimizi barındırıyoruz. İlk günden bu yana sağlıklarını ve kendilerini hiçe sayarak görev yaptılar. Ama henüz burada görevimiz bitmedi. O yüzden onların iyi olması, moral ve motivasyonlarının yüksek olması bizler için çok değerli.

ELBİSTAN’DAN TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE, EDİRNE’YE VE TÜM TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yardımlarını esirgemeyen Türk halkına, Edirneli hemşehrilerimize ve Trakya Üniversitesi Ailesinin tüm üyelerine, tüm çalışmalarımızda bizleri destekleyen Edirne Valiliğine, burada kurduğumuz sağlık merkezimizde görev alan tüm sağlık çalışanlarımıza, arama-kurtarma çalışmalarına katılan gönüllü ve profesyonel ekibimize, Gökhan Enginler başta olmak üzere enkaz kaldırma çalışmalarına destek veren bahçe ekibimize, alanın koordinasyonunda bana destek veren Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Kıvanç Ada’ya, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ile her zaman bizlerin yanında olan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ediyoruz. Trakya Üniversitesi olarak yaraları sarmaya devam edeceğiz.

İLK GÜNDEN İTİBAREN DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ, ÜLKEMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Trakya Üniversitesinin depremin ilk gününden itibaren hızlıca organize olarak depremin ve iklim koşullarının tüm olumsuzluğuna rağmen sahada aktif bir rol üstlendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da “Hem kendi kaynaklarımızı hem de bölgemizin kaynaklarını bir araya getirerek Elbistan’da bir destek merkezi kurduk. 106’sı şu anda aktif bir şekilde sahada olmak üzere toplam 155 çalışanımızla halkımızın yardımına koştuk. Düzenli ve sürdürülebilir bir yaşam alanı hedefi ile kurduğumuz Trakya Üniversitesi Elbistan Destek Merkezi’nde ihtiyaç duyulan sıcak yemek, sağlık hizmeti, hijyen imkânları, giyecek ve ihtiyaç malzemelerini depremzedelerimizle buluşturduk. İnsanların yemeğini yiyip ısınabileceği alanlar oluşturuyoruz. Bölgenin en sistemli yerlerinden birini koordine ediyoruz ve ihtiyaç sahibi tüm insanımızı merkezimize davet ediyoruz.” dedi.

Edirne’nin coğrafi olarak deprem bölgesine en uzak nokta olmasına rağmen Trakya Üniversitesinin büyük bir hızla bölgeye ekiplerini ve yardımlarını sevk ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, hayatın normale dönmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edecekleri bilgisini paylaştı.

Trakya Üniversitesinin ülkemizin her zaman hizmetinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, çalışmalarda bir an bile olsun desteklerini esirgemeyen ve şu anda Hatay’da görev yapan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve valilik çalışanlarına, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanındaki hayırseverlere, Trakya Üniversitesinin sahada görev alan sağlık çalışanlarına, arama kurtarma ekibine, bahçe ekibine ve bölgedeki çalışmaları koordine eden Özel Kalem Müdürüm Öğr. Gör. Kıvanç Ada, Genel Sekreter Yardımcım Öğr. Gör. Burak İşçimen ve Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci’ye teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.