DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20903961,29%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ’de “Atatürk’le Edirne” sergisi açıldı

TÜ’de “Atatürk’le Edirne” sergisi açıldı

ABONE OL
26 Aralık 2022 11:55
TÜ’de “Atatürk’le Edirne” sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ), Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 92’inci yıl dönümünde “Atatürk’le Edirne” isimli uluslararası karma sergiyi sanatseverlerle buluşturdu.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED) iş birliğinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı olarak Edirne’ye gelişinin 92’inci yıl dönümü anısına uluslararası karma sergi açıldı.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanları ile Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED) sanatçılarının iş birliğinde düzenlenen “Atatürk’le Edirne” isimli uluslararası karma sergi, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası Fuaye Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Uluslararası katılımlı sergide, Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs, Hindistan, Meksika, Sırbistan, Kosova, Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, Polonya ve Kuzey Makedonya’dan sanatçıların eserleri yer aldı. Türkiye ile birlikte 11 ülkeden 56 sanatçının katkılarıyla oluşan sergide fotoğraf, resim, özgün baskı, seramik, heykel, el sanatları ve tekstil alanında eserler sergilendi. Sergiye ayrıca, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü lisans öğrencileri de eserleri ile katkıda bulundu.

Açılışta Doç. Dr. Aylin Gürbüz sergi hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesinin 40. yılı olması dolayısıyla ayrı bir önem ve anlama sahip olduklarını düşündükleri etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Açılış konuşmaların ardından sergide eseri bulunan sanatçılara teşekkür belgesi verildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.