DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0781 -0.15%
ALTIN 2.299,360,97
BIST 8.991,822,10%
BITCOIN 22896801,31%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tunca’ya çevreci eli

Tunca’ya çevreci eli

ABONE OL
30 Mayıs 2022 09:42
Tunca’ya çevreci eli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Plastiğe Hayır Platformu ile Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) iş birliğinde üniversite öğrencilerinin de katılımıyla, Tunca Nehri’nde kanolarla temizlik yapıldı. Hafta sonu gerçekleşen etkinlikte nehirden poşetlerce çöpler toplandı.

“BU PARKIN TEMİLİĞİNİ BELEDİYE ELE ALMALI”

Plastiğe Hayır Grubu kurucusu Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodriguez, “Keşke bu etkinlikleri biraz daha sık yapabilseydik ama bazı nedenlerden dolayı ertelemeler oldu. Aslında bu bölgeye çok gelmek istemiyorum burada belediye bir park yaptı. Bu parkın temizliğini belediye ele almalı. Görüldüğü gibi her yer çöp dolu. Sanırım biraz daha fazla çöp kutusuna ihtiyaç var. İnsanlar pikniğe geliyorsa çöpleri için yanında poşetleri de olmalı” dedi.

“SU SPORLARLARI DEĞİL, DOĞA ETKİNLİKLERİ İLE ÇEVREMİZİ TEMİZLEMEYE YARDIMCI OLUYORUZ”

Edirne Doğa Sporları Kulübü kano antrenörü Mustafa Çelik de her yıl Tunca Nehri’ni temizleme etkinliği yaptıklarını belirterek, “Vatandaşlar nehirleri geri dönüşümü olmayan plastik atıklarla kirletiyorlar. Biz de kıyıda kalan çöpleri kano yardımıyla toplamaya çalışıyoruz. Çevreye duyarlı bir kulübüz. Sadece su sporlarında değil doğa etkinliklerinde de çevremizi temizlemeye yardımcı oluyoruz. Üniversite öğrencileriyle sürekli etkinlikler yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan da özellikle Tunca Nehri’nin etrafını biraz daha temiz tutmalarını bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.