DOLAR 32,4758 -0.04%
EURO 34,7564 -0.63%
ALTIN 2.442,420,27
BIST 9.932,912,22%
BITCOIN 20938151,25%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ’nün 40. yılına armağan kitabı yayımlandı

TÜ’nün 40. yılına armağan kitabı yayımlandı

ABONE OL
4 Şubat 2023 10:42
TÜ’nün 40. yılına armağan kitabı yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Yayınları’ndan yayımlanan ve editörlüğünü Öğr. Gör. Halûk Kayıcı ile Öğr. Gör. Orkun Akman’ın üstlendiği “Trakya Üniversitesi’nin 40. Yılına Armağan” kitabı, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim edildi.

Türk yükseköğretiminin köklü çınarı Trakya Üniversitesinin kuruluşunun 40. yıl dönümü kapsamında hazırlanan, Öğr. Gör. Halûk Kayıcı ve Öğr. Gör. Orkun Akman’ın editörlüğünü yaptığı Trakya Üniversitesi’nin 40. Yılına Armağan” kitabı Trakya Üniversitesi Yayınları içerisinde yerini aldı. Trakya Üniversitesinin kuruluşuna yakından tanıklık etmiş isimlerin hatıralarına ve döneme ışık tutan yazılarına yer veren kitapta ayrıca Edirne ve bölge tarihine dair önemli bilgiler de yer alıyor. Kitapta, Trakya Üniversitesinin yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Devlet Arşivleri Başkanlığından 27 akademisyen ve araştırmacının kaleme aldığı yazılar yer alıyor.

KİTAP, REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA TAKDİM EDİLDİ

Editörler Öğr. Gör. Halûk Kayıcı ve Öğr. Gör. Orkun Akman, İpsala MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda eşliğinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ederek “Trakya Üniversitesi’nin 40. Yılına Armağan” kitabını takdim etti.

Trakya Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan kitabın, kuruluşun 40. yılına bir armağan özelliği olmasının yanı sıra Edirne ve bölge tarihine de ışık tutacağını söyleyen editörler Öğr. Gör. Halûk Kayıcı ve Öğr. Gör. Orkun Akman, kitabın yayınlanmasında verdiği desteklerden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Trakya Üniversitesinin sadece bir eğitim kurumu olmadığı; bölgenin tarihî, kültürel ve akademik mirasçısı da olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversitemiz, 1361’den itibaren bu topraklarda yükselen bilimin, kültürün ve medeniyetin son 40 yıldaki temsilcisidir. Üstlendiğimiz bu büyük sorumluluğun bilinci ile evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Geçmişten aldığımız gücü geleceğe aktarırken 40 yıl boyunca yürüdüğümüz yolu işte böyle eşsiz eserlerle tarihe not düşüyoruz. Bu eserin yayımlanmasında göstermiş oldukları gayretlerden ötürü kıymetli editörlerimiz Öğr. Gör. Halûk Kayıcı ve Öğr. Gör. Orkun Akman ile yazarlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.