DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0226 -0.31%
ALTIN 2.294,740,77
BIST 9.014,442,36%
BITCOIN 22843340,81%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turizm yatırımları görüşüldü

Turizm yatırımları görüşüldü

ABONE OL
6 Şubat 2020 09:54
Turizm yatırımları görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Edirne’de gerçekleştirdiği çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Osmanlı’ya yaklaşık 1 asır başkentlik yapmış, tarihimizin, medeniyetimizin derin izlerini taşıyan Serhat şehri Edirne, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın eşsiz çalışmalarıyla Türkiye’de kültür turizminin öncü şehirlerinden biri olacaktır” dedi.

Milletvekili Aksal, beraberinde Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek, Bakanlığın Edirne ve Keşan’daki yatırım ve hizmetleri hakkında istişarelerde bulundu.

Edirne Devlet Tiyatrosu için Bakan Ersoy’a teşekkürlerini ileten Aksal, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi binasının güçlendirilmesi ve ilçeye “Kamu Eliyle Kültür Yardımlarına Destek Projesi” kapsamında bir yeni kütüphane yapımına başlanması işlerinin devam ettiğini, bu yatırımlar için Keşan Belediyesine aktarılacak ödeneğin beklendiği bilgisini paylaştı.

Aksal, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile “Edirne Balkan Tarih Müzesi” olarak işlevlendirilecek Hıdırlık Tabyası Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenlemesi projesi, Kıyık Tabyası Şükrüpaşa Anıtı ve Balkan Savaşları Müzesi, Makedonya Saat Kulesi restorasyonu, Edirne Yeni Saray Alanı Cihannüma Kasrı restorasyonu ve Hıdır Baba Türbesi restorasyon işlerini görüştüklerini bildirdi.

Edirne’nin tarihi geçmişine yakışır şekilde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Aksal, “Osmanlı’ya yaklaşık 1 asır başkentlik yapmış, tarihimizin, medeniyetimizin derin izlerini taşıyan Serhat şehri Edirne, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın eşsiz çalışmalarıyla Türkiye’de kültür turizminin öncü şehirlerinden biri olacaktır” dedi.

Aksal, Enez ilçesindeki “Enez Ayasofyası” olarak da bilinen Fatih Cami’nin restorasyonunun da tamamlandığını ve caminin Ramazan ayında ibadete açılacağı müjdesini verdi.

Şehirdeki kültür varlıklarının restorasyonları sonrasında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacağını ve Edirne’nin ekonomisine katkı sağlayacağını dile getiren Aksal, “Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy’un, şehrimizde devam eden ve projelendirilecek restorasyon çalışmalarını yakından takip ettiğini görmesi bizleri mutlu etti. Çalışmalar tamamlandığında Edirne’mizin kültür dünyası da ekonomisi de canlanacaktır” diye konuştu.

Aksal, AK Parti’nin kültür ve sanat dünyasının renklenmesi, canlanması ve Türkiye’nin bu alanda da hak ettiği yeri alması için yoğun çaba gösterdiğini dile getirerek, “AK Parti’nin kültür ve sanat politikalarıyla, bu alanda atılan güçlü ve kararlı adımlarla Türkiye’nin dünyadaki yeri daha güçlü olacak, gençlerimize geçmişimizi anlatır, kültürümüzü aktarırsak ufukları daha geniş olacaktır. Gençlerimiz şanlı tarihimizden, eşsiz medeniyetimizden aldıkları güçle, Türkiye’yi hedeflerine taşıyacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.