DOLAR 32,5594 0.2%
EURO 34,9835 -0.05%
ALTIN 2.443,100,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20900530,12%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Polisi’nin gurur günü

Türk Polisi’nin gurur günü

ABONE OL
11 Nisan 2023 10:37
Türk Polisi’nin gurur günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Türk Polis Teşkilatı’nın 178’inci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenledi. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ile Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Edirne Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, teşkilat mensupları ve aileleri ile gaziler katıldı.

“VATAN VE MİLLET İÇİN CAN VERİLEN, ONURLU VE KUTSAL MESLEĞİN ADIDIR, POLİSLİK”

Emniyet Müdürü Alçalar, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, “10 Nisan 1845 tarihinde ‘Polis Nizamnamesi’ ile kurulan ve Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte bugünkü yapısının temelleri oluşan Türk Polis Teşkilatı’nın, 178 yıldır ülkenin huzur ve güvenliğini bozmaya yeltenen her türlü şer odaklarına ve suç örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında gece gündüz demeden cesaretle ve fedakarca mücadelesini sürdürmektedir” dedi.

“Tarih boyunca çeşitli devletler kurmuş olan Türkler, kamu düzeni ve güvenliğini ulusal savunmayla birlikte yürütmüşlerdir” diyerek konuşan Alçalar, şöyle konuştu;

“Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı kuruluşundan bugüne kadar kanun ve nizamların kendisine verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, hukuk devleti ilkelerine, insan haklarına saygılı güvenlik hizmeti yürütmektedir. Adaletin giriş kapısı, güçsüzün, zayıfın koruyucusu, toplumun düzen ve huzurunun bekçisi, devletin güvenliğinin teminatı, gerektiğinde hiç tereddüt etmeden vatanı ve milleti için canını feda eden vatan evlatlarının onurlu ve kutsal mesleğinin adıdır, Polislik.

“HER GEÇEN GÜN DEĞİŞEN SUÇ TÜRLERİYLE ETKİN MÜCADELE, ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA SÜRDÜRÜLÜYOR”

Milletimizin kalbinde haklı bir yer edinen, güvenlik ve huzur için 7 gün 24 saat her yerde görev yapan teşkilatımız, manevi değerlerin ışığında milli birlik ve beraberliğimiz için suç ve suçluyla mücadelede kararlı ve dirayetli duruşunu koruyarak, cesaret ve azimle devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde yoluna devam edecektir. Her geçen gün değişen suç türleriyle etkin mücadelesini ulusal ve uluslararası alanda sürdüren teşkilatımız suçla mücadelede yeni uzmanlık birimlerini oluşturmakta, operasyonel anlamda yeni taktiksel roller kazanmakta, bugünün teknolojik gelişmelerini yakından takip edip dijital dönüşüm çalışmalarına hız vererek vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için kararlılıkla çalışmasını sürdürmektedir.

“ASRIN FELAKETİNDE, HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARA RAHMET, GERİDE KALAN YAKINLARINA VE TÜRK MİLLETİ’NE, BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUM”

Bilindiği üzere 06 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş Merkezli birçok ilimizi derinden etkileyen iki büyük deprem yaşadık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve yıkıcı doğal afeti olan bu depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, geride kalan yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Asrın felaketinden sonra yurdumuzda 7’den 70’e büyük bir dayanışma örneği gösterilmiş, ülkemizin her bir ferdi Dünya’ya adeta birlik ve beraberlik dersi vermiştir.

“TÜRK POLİS TEŞKİLATIMIZ, VATANDAŞLARIMIZIN YARALARINI SARMAK İÇİN SEFERBER OLMAYA, ONLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Her zaman olduğu gibi bu zor dönemde de kahraman Türk Polis Teşkilatı ilk andan itibaren depremin izlerinin silinmesi, yaraların sarılması ve bölgede hayatın yeniden normale dönmesi için arama-kurtarma faaliyetlerinden iç güvenlik faaliyetlerine kadar her alanda görev almış, bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber olmaya, onlara umut olmaya devam edecektir. Sözlerime son verirken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi, emekli mensuplarımızı minnet ve şükranla anıyor, bugün bizlerle birlikte olarak gururumuzu ve mutluluğumuzu paylaşan kıymetli konuklarımıza, değerli mesai arkadaşlarıma ve en az onlar kadar fedakar ailelerine en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Törenin ardından şehit polislerin kabirleri ziyaret edildi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.