DOLAR 32,5900 0.33%
EURO 34,8141 0.17%
ALTIN 2.509,171,01
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20924462,03%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRSAB Edirne’ye çıkarma yaptı

TÜRSAB Edirne’ye çıkarma yaptı

ABONE OL
4 Haziran 2022 11:13
TÜRSAB Edirne’ye çıkarma yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda turizm acentasının temsilcileri Edirne’ye adeta çıkarma yaptı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB olarak Türkiye’nin turizm kapasitesini yükseltmek için bölge tanıtımlarına çok önem verdiklerini belirterek, Edirne’nin turizmin her çeşidinin yapılabildiği bir şehir olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yönetim kurulu üyeleri ve turizm acenta temsilcileri ile Edirne Belediyesi’nde bir araya geldi.

“TÜRSAB’IN BİZİMLE BERABER YÜRÜMELERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Burada konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, TÜRSAB Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve acenta temsilcileri ile Edirne ziyaretini daha önceden kararlaştırdıklarını belirterek, “Sayın Bağlıkaya ile hem bir toplantı için hem Edirne’yi tanımak ve tanıtmak için hem de bu yıl ilk kez yapacağımız 9-8 festivali için geldiler, şeref verdiler. Ben kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum. Türkiye, turizmde her gün yeni yeni adımlar atıyor. Tabii ki Edirne’de yeni adımlar atmaya çalışıyor. 2014’ten bu yana 2 milyon turistten yaklaşık 5 buçuk 6 milyon turiste çıktık. Bunu başarmak keyifliydi. Mutluluk vericiydi ama bunu sürdürülebilirliğini sağlamak ve bunun üzerine yeni sayılar eklemek daha önemli. O yüzden TÜRSAB’ın çok güçlü iradesine, çok güçlü organizasyonel yapısına ve hep olduğu gibi bizimle beraber yürümelerine ihtiyacımız var. Bugün hem festivalimizi başlatacağız. Hem acentelere Edirne’yi tanıtacağız. Ben tekrar kendilerine verdikleri zaman için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“EDİRNE HER TÜRLÜ TURİZMİN YAPILABİLDİĞİ BİR ŞEHRİMİZ”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da TÜRSAB olarak Türkiye’nin turizm kapasitesini yükseltmek için bölge tanıtımlarına çok önem verdiklerini belirterek, “Yalnızca deniz, kum, güneş değil, kültür turlarının, gastronominin, doğa turlarının artması için elimizden gelen her türlü sarf ediyoruz. Bu çerçevede bu güzide ilimiz Edirne’de sayın başkanımızın ziyaret sırasında kararlaştırdığımız gibi acentelerimize özellikle bu bölgede aktif olan acentelerimizi tekrardan bir hatırlatmak, iç turizm sezonunun başladığı bugünlerde bir sezona başlangıç birlikteliği yaratmak birlikte bir etkinlik organize ettik. Ben de belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten şehrin içinde turizmle ilgili çalışmaların yapıldığı her alanda, her anlamda belli oluyor. Böyle bir fark yarattığı için de ben turizmciler adına, Türk turizmi adına kendisine teşekkür ediyorum, Edirne ile ilgili tespitimizde zaten üç tane giriş kapısına sahip. Gerçekten her türlü turizmin her çeşidinin yapılabildiği bir şehrimiz. Ben Edirne’nin de bu anlamda çok büyük bir nüfusa sahip İstanbul’a yakınlığıyla hem de sınıra olan yakınıyla turizmde çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Biz de elimizden geldiği kadar buna katkı vermeye çalışıyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.