DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.446,051,83
BIST 9.133,450,59%
BITCOIN 2266965-0,29%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tütün dükkanlarında rekor artış

Tütün dükkanlarında rekor artış

ABONE OL
21 Aralık 2022 12:00
Tütün dükkanlarında rekor artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, odalarına Açık Tütün Satıcılığı ve Mamulleri üzerine bu yıl ciddi oranda üye kaydolduğunu belirtti. Odalarına Açık Tütün Satıcılığı ve Mamulleri olarak 49 üyesi olduğunu kaydeden Başkan Yaşagör, 49 üyenin 27’sinin bu yıl içinde açıldığını ifade etti.

2022 yılında üst üste sigaraya gelen zamdan dolayı tüketicilerden açık tütüne yoğun talep gelmesi ile tütün dükkanlarının arttığını belirten Başkan Süleyman Yaşagör, talep geldiği sürece de tütün dükkanlarının açılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

“49 TÜTÜN İŞLETMESİNİN 27’Sİ 2022 YILINDA AÇILDI”

Edirne’nin birçok noktasında sayısında artış olduğu gözle görülen tütün satış dükkanlarında 49 adet odalarına kayıtlı olduğunu, bunların sadece yarısının bu yıl açıldığını belirten Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör “Odamızda açık Tütün satıcılığı yapan 49 üyemiz mevcut. Bunların 27 adeti bu yıl içinde açılan tütün satıcılığı. Dolayısıyla bu yıl içindeki aşağı yukarı yüzde 50’si gibi yeni açılış yapan tütün satıcıları oluştu. Bunlar da tabii ruhsatlı. Tabii ki kanunen kaçak tütün satmak yasak ama bize bağlı olan üyelerimizin hepsi bandrollü tütün satarak kanunlara uygun bir şekilde çalışmaktalar. Makaron ve tütün satışı yapmaktalar” dedi.

“ZAMLAR ETKİLİ OLDU”

Tütün satış dükkanlarının sigara fiyatlarındaki üst üste gelen zamların etkisiyle bu derece yönelim olduğunu kaydeden Yaşagör, “Daha önceki yıllarda birinci ay ve altıncı aylarda sigaraya özel tüketim vergisinden dolayı fiyat farkı gelirdi. Ama bu yıl içinde üst üste birkaç kere fiyat farkı geldikten sonra fiyatları da sigara paketlerindeki fiyat yükselmesinden dolayı da açık tütün satıcılığına yönelme oldu. Tabii bu konuda da talep olduğundan dolayı tüketicilerden de talep geldiği için tütün satıcıları çoğalmış oldu. Önümüzdeki sene piyasalarda biliyorsunuz talep önemli talep geldiği sürece insanlar bu tür açılışlara yönelecektir. Tabii ki talep olmazsa yeni açılışlar olmuyor. Dolayısıyla insanların talepleri olduğu sürece de girişimciler o anlamda yeni iş yerleri açacaklardır” diye ifade etti.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.