DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20585701,62%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Ücretler yeniden düzenlenmeli”

“Ücretler yeniden düzenlenmeli”

ABONE OL
15 Ekim 2022 10:57
“Ücretler yeniden düzenlenmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet memurları ile yeni bir sözleşme yapılması gerektiğini, günlük yemek ücretlerinin hor görülmesini kınadıklarını belirten Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş; “Son kez uyarıyoruz. Bir an önce ücretlerin yeniden düzenlenmesi ve en doğal hakkımız olarak bir günlük yemek ücretinin devlet tarafından katkı payı diye değil, tamamının karşılanmasını talep ediyoruz” diye seslendi.

“ÜCRETLER YENİDEN DÜZENLENMELİ, YEMEK ÜCRETLERİ KATKI PAYI YERİNE TAMAMI KARŞILANMALI”

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş “Bilindiği gibi devlet memurları, 657 sayılı devlet memurları kapsamında çalışmaktadır. Devlet memurlarının öğle yemeğine ilişkin de 657’ye paralel bir memurların yiyecek yardımına esas usul ve esasları düzenleyen yönetmelik mevcuttur.
Devlet memurlarının yiyecek yardımı ne yazık ki günün koşullarına göre sefalet düzeyindedir. Şu anda 3.9 TL civarında bir yardım yapılmaktadır. O da kamuda eğer yemekhane varsa bu yardımı yapılmaktadır. Bugün sabah itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamada 3 Ekim’de Türk-İş’le bir protokol imzaladıklarını ve Türk-İş’teki kamu işçilerinin ödenmekte olan 51 liralık katkı payını bugün itibariyle geçerli olmak üzere yılbaşına kadar 55 TL’ye çıkarttıklarını duyurmuştur. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların sonrasında hepimizin bildiği gibi 1 Temmuz 2022 geçerli olmak üzere siyasal iktidar bütçeyi yeniden ele almak durumunda kaldı. 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe konan bütçe bütün kalemleri yüzde 40 oranında arttırılarak yeni bütçe 1 Temmuz’dan itibaren uygulamaya konuldu. Maalesef bütçe kalemleri incelendiğinde bütçenin büyük payının ranta yönelik olduğunu görüyoruz. Ülkedeki enflasyonun yılbaşından bu yana yüzde 200-250’leri bulmasına rağmen kamu emekçilerine verilen zammın yüzde 40’lar düzeyinde kalması emekçilerin bir kat daha yoksullaşmasına neden oldu. Öylesine bir sıkıntı yaşanıyor ki kamu emekçilerine yönelik bir günlük öğle yemeğini dahi çok gören bu uygulama giderek bardağı taşırdı. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanına buradan sormak isteriz. Devlet memurları üvey evlat mı? Oysa bu ülkenin öğretmeni, tarımcısı, ormancısı, milli eğitimde çalışanı, maliyede çalışanı, sağlıkçısı bu insanlar kamu hizmetini yürütüyor. İnsanların kamu hizmetini yürütürken sağlıklı olması gerekiyor. Bu insanlara bir günlük yemek ücretini hor gören anlayışı buradan bir kat daha kınıyoruz. Yine anayasanın eşitlik ilkesini hatırlatarak bir an önce siyasal iktidar öncelikle kamu emekçilerinin haklı çıkarlarının yenilerini düzenleyen bir sözleşme yapmak durumundadır. İmzalanan toplu sözleşmede oynanan oyunları hep birlikte gördük. Maalesef buradan en zararlı çıkan kamu emekçileri oldu. Sözde yandaş sendikaların bu konuda hiçbir faaliyet yürütmediklerine de tanık olduk. Ve son kez uyarıyoruz. Bir an önce ücretlerin yeniden düzenlenmesi ve en doğal hakkımız olarak bir günlük yemek ücretinin devlet tarafından katkı payı diye değil, tamamının karşılanmasını talep ediyoruz”diye sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.