DOLAR 32,3402 0.27%
EURO 35,1387 -0.02%
ALTIN 2.308,661,38
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22852382,30%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Ülkemiz, her alanda ağır bir kriz içerisinde”

“Ülkemiz, her alanda ağır bir kriz içerisinde”

ABONE OL
21 Mayıs 2022 11:18
“Ülkemiz, her alanda ağır bir kriz içerisinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Edirne İl Koordinasyon Kurulu “Geziye emeğimize mesleğimize sahip çıkıyoruz” konulu basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Gezi davasında verilen kararlar eleştirilerek, ülke genelinin ekonomiden siyasete her alanda ağır bir kriz içerisinde olduğu, genç meslektaşlarının artık yurtdışında gelecek planladığı ifade edildi.

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi. Kurul adına açıklamada bulunan TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Egemen Kurtdere, ülkemizin ekonomiden siyasete kadar her alanda büyük bir kriz içerisinde olduğunu savundu.

Krizin sorumlusu olan iktidarın halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine toplumsal muhalefeti susturmaya çalışarak başarısızlığının üstünü örtmeye çalıştığını öne süren, Kurtdere, “ Ülke tarihimizin en kitlesel ve uzun süreli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi’ni organize ettikleri gerekçesiyle aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyemiz Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odamızın İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odamızın Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da bulunduğu arkadaşlarımıza verilen cezalar, iktidarın toplumsal muhalefeti cezalandırma ve sindirme siyasetinin son adımı olmuştur” dedi.

Mahkemenin verdiği bu cezaların hiçbir hukuki dayanağı ve toplumsal meşruiyeti bulunmadığını ileri süren Kurtdere, “Gezi Direnişi ve bu direnişin parçası olmuş herkes bu tarih karşısında ve toplum vicdanında tertemiz ve lekesizdir. Siyasi iktidarın arkadaşlarımız ve Taksim Dayanışması nezdinde cezalandırmak istediği Gezi Direnişi olduğu kadar, parkına, şehrine, doğasına, tarihine sahip çıkan mühendis, mimar ve şehir plancılarının tümüdür. Siyasi iktidarın cezalandırmak istediği, mesleki bilgisini halktan yanan kullanan kamucu mühendis, mimar, şehir plancılarının mücadelesidir; TMMOB ve bağlı odalarının onurlu mücadele geleneğidir” dedi

Kurtdere, kamuda çeşitli statülerde çalışan ve farklı ücretler alan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik ve sosyal koşulları, üstlendikleri sorumluluklara ve almış oldukları eğitime uymayan bir düzeye geriletildiğini belirterek, “İşsizlik tehlikesi; düşük ücretlerle esnek, güvencesiz ve sağlıksız koşullarda çalışma mecburiyetinin hatırlatıcısı olarak meslektaşlarımız üzerinde açık bir tehdit oluşturuyor” dedi.

Köklü üniversitelerden iyi derecelerle mezun olan meslektaşlarının gelecek için yurtdışını hedeflediğine dikkat çeken Kurtdere “Nitelikli bir eğitim alan, köklü üniversitelerden iyi derecelerle mezun olmuş birçok genç meslektaşımız, mesleki, maddi ve sosyal tatminsizlik nedeniyle geleceğini yurt dışında arıyor” dedi.

Kurtdere, kamucu politikaların hayat geçirilmesinin ülkenin geleceğini kurtarmak için tek seçenek olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.