DOLAR 32,3381 0.17%
EURO 35,2222 0.07%
ALTIN 2.247,040,17
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2131419-2,61%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ulus Pazarı’nda Bulgar Bayramı

Ulus Pazarı’nda Bulgar Bayramı

ABONE OL
17 Eylül 2020 11:05
Ulus Pazarı’nda Bulgar Bayramı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın, girişlerde koronavirüs testi ve 14 günlük karantina uygulamasını kaldırmasının ardından Bulgar turistler sabah saatlerinden beri adeta Ulus Pazarı’na akın ediyor. Esnafın aylar sonra bir nebze olsun yüzü gülerken, Bulgar turistlerde bu durumdan bir hayli memnun.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, koronavirüs nedeniyle Bulgar vatandaşlarının alışveriş için Edirne’ye gelememesi gerek çarşı esnafını gerekse Ulus Pazarı esnafını olumsuz yönde etkilemişti. 1 Eylül tarihiyle Bulgaristan’ın, girişlerde koronavirüs testi ve 14 günlük karantina uygulamasını kaldırmasının ardından Bulgar turistler sabah saatlerinden itibaren adeta pazara akın etmeye başladı. Aylar sonra Bulgar turistlerin pazara gelmesi esnafın yüzünü de güldürmüş durumda. Ayrıca Bulgaristan’dan kendi araçlarıyla gelen turistlerin Kapıkule’de kuyruk oluşturduğu öğrenildi.

“SARILIP ÖPESİM GELİYOR”

Bulgar turistleri 6 ay sonra tekrar pazarda görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen esnaf, Selahattin Akmeşe, “Komşularımız 6 aydır gelemiyordu. Şükürler olsun bu sabahtan itibariyle tekrar gelmeye başladılar çok mutlu olduk. Korona olmasa sarılıp öpeceğim. İnşallah daha da iyi olur” dedi.

İLK SİFTAHI BULGARLARDAN YAPTIK

Bulgar turistlerin gelmesiyle pazarı hareketlendiğini vurgulayan esnaf Oktay Aksu da, “Normalde Pazar çok durgundu, bugün bayağı hareketli. İlk siftahı Bulgarlardan yaptık. Aylar sonra tekrar gördük onları. İnsanın işler açılacak diye morali düzeliyor. Böyle düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“KAPIDA KUYRUK VAR”

Bulgaristan’dan kendileri gibi Edirne’ye gelmek isteyenlerin Kapıkule Sınır Kapasında kuyruk oluşturduğunu belirten, Bulgar vatandaşı Kajun Hacıarif şöyle konutu: “Kapıların açılması çok iyi oldu. 6 ay sonra pazara tekrar gelebildik. Girişlerde korona testi yapılmadığı için Kapıkule Sınır Kapısı’nda çok kuyruk var” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’Yİ ÇOK ÖZELDİK”

Edirne’yi çok özlediğini anlatan Bulgar vatandaşı Aynur Süleyman ise, “Altı aydır bu anı bekliyorum. Edirne’yi gerçekten çok özledik. Kapılar kapalı olduğu için istesek de gelemedik. Kapıların açılması çok iyi oldu, sevindirdi bizi. Sabah saatlerinde yola çıkıp hemen buraya geldim” ifadelerini kullandı.

Pazarda ayrıca koronavirüs önlemleri kapsamında Bulgarca mesafenin korunması ve maske takılması konusunda Bulgarca anonslar yapılıyor.

Hüsnü SARIGÜL

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.