DOLAR 32,2756 0.01%
EURO 34,7145 -0.05%
ALTIN 2.401,120,05
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2027932-1,10%
Edirne
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uluslararası Edirne Maratonu’na 5 yıldız geliyor

Uluslararası Edirne Maratonu’na 5 yıldız geliyor

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, Avrupa Atletizm Birliği Yol Koşuları Direktörü Marko Vasic’i 1 Eylül 2024’te gerçekleşecek olan 9. Uluslararası Edirne Maratonu’na davet ettiğini açıkladı.

ABONE OL
12 Şubat 2024 18:37
Uluslararası Edirne Maratonu’na 5 yıldız geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, Avrupa Atletizm Birliği Yol Koşuları Direktörü Marko Vasic’i 1 Eylül 2024’te gerçekleşecek olan 9. Uluslararası Edirne Maratonu’na davet ettiğini açıkladı. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Yol Yarışmaları Koordinasyon toplantısına Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü de katıldı. Avrupa Atletizm Birliği Yol Yarışları Direktörü Marco Vasic’i Eylül’de Edirne’de gerçekleşecek maratona davet eden Önder Akdağ, Vasic tarafından Edirne Maratonu’nun Avrupa Atletizm takviminde daha görünür olması için uğraş verileceği konusunda söz aldığını dile getirdi.

Başkan Akdağ, Edirne Maratonu’na Avrupa Atletizm Birliği tarafından verilen 3 yıldız sertifikanın bir sonraki sezon beş yıldıza tamamlanacağını ifade etti.

“EDİRNE MARATONU AVRUPA ATLETİZM TAKVİMİNDE GÖZÜKECEK”

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, “Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü olarak dokuzuncu Uluslararası Edirne Maratonu kapsamında Türkiye Atletizim Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Özel Yol Yarışmaları Koordinasyon toplantısına kulübümüz genel Sekreteri Oğuz Barış Erpence ile birlikte katılım gösterdik. Türkiye’de yol yarışları düzenleyen birçok kulüp belediye toplantıya katılım gösterdi toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Atletizim Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar yaptığı açıklamada sonraki süreçte bu tür çalıştayların daha sıklıkla gerçekleştireceklerini Nisan ayında Antalya’da bu çalıştayın devamı yapılacağını, ayrıca toplantılar kapsamında Türkiye’ye gelen Avrupa Atletizm Birliği Yol Yarışları Direktörü Marco Vasic  de bu toplantının üçüncü ayağının Atina’da yapılacağını ifade etti. Toplantıda görüştüğümüz ve 1 Eylül 2024’te gerçekleşecek olan dokuzuncu Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili Avrupa Atletizim Birliği Direktörü Marco Vasic’le yaptığımız görüşmede dokuzuncu Uluslararası Edirne Maratonu’nda Avrupa atletizm takviminde daha görünür olması için gerekli çabayı göstereceğini ifade ettiler. Ayrıca kendisini Edirne Maratonu’na davet ettik katılım göstereceğini belirtti ayrıca Marco VASIC Uluslararası Edirne Maratonu’nun Avrupa atletizm birliğinden almış olduğu üç yıldız sertifikanın yükseltilmesi ile ilgili talebimiz oldu. Bu sertifika Türkiye’de özel yol yarışları kapsamında sadece Uluslararası Edirne Maratonu’na verilmiş bir sertifika. Pandemiden dolayı bu sürecin dondurulduğunu ama önümüzdeki süreçte Uluslararası Edirne maratonu beş yıldız sürecinin tamamlanacağını ifade ettiler” şeklinde konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.