DOLAR 32,5423 -0.02%
EURO 34,8247 -0.14%
ALTIN 2.441,490,48
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2110468-2,82%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Umurbey kaderine mi terk edildi?

Umurbey kaderine mi terk edildi?

ABONE OL
18 Nisan 2022 10:08
Umurbey kaderine mi terk edildi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yetkililerin mahallelerine uğramadığını belirten Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden mahallesinin adeta sahipsiz kaldığını, ilkokul olmamasıyla erken evliliklerin artacağını, çocukların yanlış yollara yönelebileceği konusunda yetkililere seslendi.

Mahallelerinde işsiz sayısının ve ihtiyaç sahibi birçok insan olduğunu ancak Kızılay’ın başka yerlere yardım yaparken kendilerine Ankara’dan yardım gelmediğini belirten Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, hayırseverlere ve kurumlara yardım çağrısında bulundu.

“MAHALLELİ YETKİLİ GÖRMEK İSTİYOR”

Mahallesinde kurumlardan ve hayırseverlerden yardım beklediklerini vurgulayan Muhtar Özgünden, “Bunun yanında bizim mahallemizde Umurbey Mahallemizde çok ihtiyaç sahibi insanlar var. Hayırseverlerden, kurumlardan yardım beklemekteyiz. Hayırsever insanlarımız bize gelebilir biz kendilerine yardımcı olabiliriz. Böylece yapılan yardımların doğru ellere ulaşmasını sağlayabiliriz. Yardım beklemekteyiz. Hiçbir yardımın yapılmaması bizim burada kendimizi unutulmuş gibi hissetmemize neden oldu. Kahvelerde insanlar kurumdan, yetkilileri görmek istiyorlar. Şu anda belediyenin yolu da kapatıldı bundan sonra unutulur gider burası. Bu mahalle köy bile diyemeyeceğiz. Köylere daha çok hizmet gidiyor bu zamanlarda. Burası unutulmuş kalmış bir yer. Aslında burası zamanında beylerin oturduğu bir yerdi. Tarihi çok değerli yerlerimizde var. Bunlar harabe şeklinde durmaktalar” dedi.

“SEÇMEN SAYİSİ DÜŞÜNCE YARDIM GELMİYOR DEMEK Kİ”

Mahallesinde işsiz sayısının çok olduğunu, Kızılay’ın yardım konusunda taşın altına elini koymadığını dile getiren Özgünden, “Kızılay ramazanın başında bizi aradı. Ankara’dan erzak gelmediğini ifade ettiler. Ama sağda solda görüyoruz yardım yaptıklarını. Ama bizim buralara yardım gelmiyor. Nüfusumuz 2 bin 600. Seçmen sayısı da 1400 civarına düştü. Bundan dolayı da gelmediklerini düşünüyorum. Her evde en az bir işsiz var. Çocuklar zaten işsiz. Anne babalardan da biri çalışıyorsa biri çalışmıyor. Onlarda fabrikalarda merdiven temizliği, bulaşıkçılık gibi gibi işlerde çalışıyor” dedi.

“İLKOKUL YOKSA ERKEN EVLİLİK OLUYOR, ÇOCUKLAR YANLIŞ YOLLARA SAPIYOR”

Umurbey Mahallesi’nde Gazi ilkokulu yıkıldıktan sonraki süreci anlatan Muhtar Özgünden, ilkokul olmamasının çocuklarda farklı yönelimler yarattığını, sadece mahallede değil semtlerinde de ilkokul olmadığının altını çizerek şöyle devam etti:

“Eğitim konusunda da büyük sıkıntılarımız var. Gazi İlkokulu yıkıldıktan sonra öğrencilerimiz Yusufhoca İlkokuluna gitmeye başladı. Ben gidip okul yönetimiyle konuştuğumda yaklaşık olarak 31 öğrenci hiç gitmiyor. Giden öğrencilerden de yarısından çoğu öğlen yemeğine çıktıktan sonra okula gitmiyorlar. Yani eğitim düzeyimizde git gide yok oluyor diyebilirim. Mahalleyi geçtim, semtin okulu yok. En azından ilkokul açılarak bu çocuklarımızın okula gitmeleri sağlanabilir. Biz sadece ilkokul istiyoruz. Çok temel bir seviye. Bunu başlatamadığımız zaman ortaya gitmeye gerek yok zaten. Bu sefer ne oluyor, erken evlilik oluyor, çocuklar yanlış yollara sapıyor. Yetkililerin bu mahalleye de bakmasını istiyoruz” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ SENELER RAMAZAN DAVULCUSU SORUNU YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Ramazan Davulcusu olmayan tek mahalle olarak geçtiğimiz günlerde yetkilere seslenen Muhtar Özgünden, herhangi bir dönüş kendisine yapılmadığını, gelecek senelerde bu sıkıntının yaşanmasını istemediğini belirterek, “Ramazan’ın 15’i olmasına rağmen hala bizim davulcumuz., hala yetkililerden ses gelmedi. En azından bu yıl bu sorunu bitirelim. Her sene aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz. En azından önümüzdeki sene, bu işin çözülmesini talep ediyoruz. Her sene aynı sorunu yaşamak istemiyoruz. Maaş mı verilir, başka bir çözümü bulunur bilemem. Ama bundan sonraki senelerde de bu sorunu yaşamak istemiyoruz. Önümüzdeki seneye en azından davulcu sorunu çözülmesi bekliyoruz. Bizim buralarda pek bahşiş çıkmadığı için davulcular bizim burayı pek tercih etmiyor. Şükrüpaşa, Fatih, kıyık gibi mahallelerimizde böyle bir sorun yok. Belki oralarda ihaleye bile çıkılabilir. Oralarda potansiyel var. Bizim mahallemiz küçük, en azından gelinsin gidilsin istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.