DOLAR 32,6051 0.38%
EURO 34,8074 0.2%
ALTIN 2.497,590,55
BIST 9.472,91-0,54%
BITCOIN 21146224,75%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üniversite öğrencileri ev bulamıyor

Üniversite öğrencileri ev bulamıyor

ABONE OL
10 Ekim 2022 11:01
Üniversite öğrencileri ev bulamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi öğrencileri, Kredi Yurtlar Kurumu ve diğer özel yurtlarda yaşadıkları memnuniyetsizlik sebebiyle eve çıkmak istemelerine rağmen boş ev bulamıyorlar. Daha önce birçok kez öğrencilere yaz aylarında okul açılmadan evlerini tutarak garantilemelerini isteyen Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, ellerinde hiç kiralık ev olmadığını ve yaz sezonuna kadar öğrencilerin bulundukları yurtlarda idare ederek bahar zamanı ve yaz tatilinde evlerini hemen ayarlamaları gerektiği konusunda tavsiyede bulundu.

“ÖĞRENCİLER YURTLARDAN ÇIKMAK İSTİYOR AMA PİYASADA HİÇ EV YOK”

Öğrencilerin yurtların kalabalık olması sebebiyle daire arayışına girdiğini belirten Başkan Çeker, “İki üç günden beri de yurtlardan kopup da kiralık daire arayan öğrenciler gelmeye başladı. Hatta dün de iki üç kişi falan geldiler. Yurtlar çok kötü durumdaymış. ‘Bir odada dört kişi birden kalıyoruz, ufacık odada’ dedi. Hepsi daire konut arayışına başlamışlar. Tabii şu anda da elimizde kiralık daire de yok. Bir artı bir bile olsa, 3 bin-4 binde olsa daire bakalım diyor. Ama maalesef şu anda elimizde ve arkadaşlarımızda çok böyle kısıtlı, yok gibi bir şey. Dediğiniz gibi yurtlardan herkes kaçmaya çalışıyor. Konutlara yönelmeye başladılar. Müstakil yerlere başladılar. Şu anda da ilimizde de zaten daire yok” dedi.

“ÖĞRENCİLER 2023’TE BAHAR ZAMANI EV ARAYIŞINA GİRİP HEMEN EVİNİ YENİ DÖNEM İÇİN TUTMALI”

Öğrencilerin şu anda yurtta idare etmeleri, bahar aylarında ev arayışına girmeleri konusunda tavsiye verene Başkan Serhat Çeker, Şu anda yani yapılacakları hiçbir şey yok. Ellerinde şu anda yurda yerleşmişlerse yurtta kalmalarının tavsiye ederim. Çünkü açıkta yerleri yok. Arayış içine girecekler. Nerede denk gelirse. Çünkü tayinler de var bu esnada. Ev sahiplerinin elinde sıfır daireler var. Şu anda bitmiş daireler var. Yatırım amaçlanmışlar. Kirayı vermek istiyorlar. Ama öğrencilere vermek pek istemiyorlar.  Onlar da biraz da öğrencilere değil de aileye verelim diyorlar. Onlar da aileye yöneliyor. Bu kış böyle bu şekilde gider zaten. 2023’te Bahara doğru, arayış içine girsinler, bahara doğru biraz daha bollaşma olur. Daha rahatlar. Ama tekrardan öğrenci yerleşme zamanına bırakmasınlar ki yani bahara doğru, Nisan, Mayıs ayları içinde eğer devam ettirecekse dairede kalmak istiyorsa o zamlarda tutmasında fayda vardır” dedi.

“OKULLAR YAZ TATİLİNE GİRMEDEN ÖĞRENCİLER EVLERİNİ AYARLAMALI”

Okulların yaz ayında tatile girmesiyle memleketine gitmeden yeni dönem için 3 aylık oturmadan kira verecekte olsa bunu göze almaları gerektiğini aktaran Çeker, “Önümüzdeki sene için öğrenciler Yaz ayı falan beklemesin. Gerçi Yaz Ayı’nda kalmadığı eve iki üç ay ödeme yapmış olur ama işini garantilemiş olur. Kirasını fazla verir. Çünkü ‘hadi ben iki üç ay önce bir vaktim var. İki üç ay sonra ben geleyim, o zaman kiralayayım’ dediğin zaman dairenin fiyatı zaten yükseliyor. Erkenden evini alırsa bu sefer aradaki fark o şekilde kapatmış olur. Yani Eylül, Ekim’de bu sıkıntıyı çekip o dönem artmış olan kirayla uğraşacağına, bahar döneminde ya da yaz ayında buraya gelip evini hemen ayarlaması avantajlı olur” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.