DOLAR 32,5790 0.11%
EURO 35,0460 0.58%
ALTIN 2.434,610,49
BIST 9.766,010,45%
BITCOIN 2085569-3,86%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Üniversite öğrencileri için yeni hat

Üniversite öğrencileri için yeni hat

ABONE OL
8 Eylül 2022 10:31
Üniversite öğrencileri için yeni hat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Meclisi, üniversite öğrencileri için kurulacak olan 7F hattında en az 150 yolcu kapasiteli araçların ring şeklinde hizmet vermesine yönelik usul ve esaslarını belirlemek üzere Belediye Encümeni’ne görev verdi. Toplantıda ayrıca Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi şehir ve çocuk tiyatrosunu kuracaklarını söyledi.

Edirne Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Edirne Belediye Konservatuarı’nda bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının başlangıcında Bulgaristan’da düzenlenen Uluslararası Sofya Yüzme Şampiyonası’nda birinci olan ve 22 Temmuz’da Sivas’ta düzenlenen Türkiye Arena Uzun Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası’nda 4 yarışmada 3 altın bir gümüş madalya kazanan sporcu Beyza Işık’a başarısı sebebiyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından 2 adet Cumhuriyet altını takdim edildi.

“BALKAN YERLEŞKESİ İÇİNDE ÖĞRENCİLER İÇİN İNDİ BİNDİ 1,75 LİRA OLMASI GÖRÜŞÜLDÜ”

Toplantıda, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS)’un 65 yaş ve engelli vatandaşların ücretsiz biniş hakkının Eylül, Ekim Kasım aylarında devam etmesi talebi, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi içinde sınır olmak üzere daha önceden öğrenciler için ücretsiz olan ETUS ring araçlarının indi bindi ücreti 1,75 lira olarak öneri talebi plan ve bütçe komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

“150 YOLCU KAPASİTELİ RİNG ARAÇLARI 7F HATTI İSMİYLE GELİYOR”

Toplantıda ayrıca KYK- Sultan Mehmet Çelebi Mehmet Yurdu’ndan hareketle Fırınlar Sırtı TOKİ, Bel Koop. Sitesi, Hilly Otel, Abdi İpekçi Caddesi takiben, Özgür Çocuklar Parkı, Gazi Osman Paşa Ortaokulu kavşağından sola dönerek Olimpik Yüzme Havuzunu takiben Sağlık Bulvarı- Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi arasında toplu taşıma hizmeti verilmesi için yeni bir hat tesis edilmesine ve 7F olarak adlandırılması, bu hatta hizmet vermek üzere en az 150 yolcu kapasiteli araçlar ile ring yapacak şekilde hizmet verilmesi, 7F hattında çalışacak araçların Edirne Belediyesi’nin mülkiyetinde olması, bu 7F hattında çalışacak yüksek kapasiteli araçların mülkiyeti Edirne Belediyesi’nde olmak üzere işletme veya işletilmek üzere 10 yıla kadar süreyle kiraya verilmesi, her türlü işletme gideri işletende olacak şekilde araçlarla birlikte hatta çalışma hakkının da kiralanması işlemlerinin usul ve esaslarının belirlemek üzere Belediye Encümeni’ne görev verilmesi maddesi oy birliyle kabul edildi.

ŞEHİR VE ÇOCUK TİYATROSU KURULACAK

Belediye meclisi toplantısında 11 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Çok yakında Edirne Belediyesi şehir tiyatrosunu ve çocuk tiyatrosunu kuruyoruz. O da bu merkezde yaşama geçecek” sözleri ile meclisi kapattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.