DOLAR 32,3581 0.11%
EURO 34,9833 -0.29%
ALTIN 2.324,160,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22796201,41%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünlü şefle tava ciğer pişirdi

Ünlü şefle tava ciğer pişirdi

ABONE OL
14 Temmuz 2021 12:55
Ünlü şefle tava ciğer pişirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekranların ilgi ile takip edilen programı Masterchef’in sevilen jüri üyesi Somer Sivrioğlu, Ciğer Ustası Uğurcan Imrak ile birlikte ciğer pişirdi. Ünlü bir firmanın Artı 1 programı dahilinde ünlü jüri üyesi ve şef Somer Sivrioğlu ile Edirne Escape22 Kafe’de program çekimi gerçekleşti. Tava ciğer pişirilmesi istendiğinde ise Edirne Escape22 Kafe tarafından davet edilen Uğurcan Imrak, ciğer pişirdikten sonra Somer Sivrioğlu’na Edirne tava ciğerinin püf noktalarını, tüm ürünlerin Edirne’den yetiştiğini anlattığını söyledi. Ünlü jüri üyesi Somer Sivrioğlu’da Instagram üzerinden Edirne Tava Ciğer ustası Uğurcan Imrak’la birlikte çekildiği fotosunu ‘Ustaya Saygı’ olarak paylaştı.

“SOMER ŞEF VE EKİBE TAVA CİĞER PİŞİRMEK İÇİN DAVET EDİLDİM”

Uğurcan Imrak, “Edirne’mize Masterchef jüri üyesi Somer Sivrioğlu geldi. Escape22 Kafe tarafından da Somer Şef ve diğer katılımcılara ciğer pişirmek için davet edildim. Bizde yıllardan beri şehir dışına gidip böyle bir hazırlık yapabildiğimiz için, bir telefon geliyor İstanbul’a gidip ciğer çıkartıyoruz. Bizim işimiz bu. Escape’in sahibi de müşterim olduğu ve beni uygun gördüğü için davet etti. Somer Şef gelecek orada ciğer yapalım dedi. Bizde buradan tavamızı, unumuzu, yağımızı, ciğerimizi aldık gittik. Tavamızı kurduk, ciğerimizi pişirdik. Somer Şef’te yanıma geldi kalkarken ona da orada ciğer pişirttirdik” dedi.

“TAVA CİĞERİN HER ÜRÜNÜNÜN EDİRNE’DE YETİŞTİĞİNİ ANLATTIK”

Tava Ciğer ustası Uğurcan Imrak “Somer Şef yaptığımız ciğeri yedi. Geçmiş zamanda kendi tava ciğer yemiş, ama daha önce böyle lezzetlisini yememiş. Orada yanımıza gelen kişiler Masterchef’te böyle bir şey çıktı mı diye sordu. Somer Şef’te bende geçen sezon programda çıktığını söyledik. Somer Şef programda yaptığımız ciğerin nasıl olduğunu sordu. Bende evet şefim gayet iyiydi. Burada önemli olan Edirne’ye yaptığımız reklam dedim. Orada Edirne ciğeri verilmesi bizim için onure edici bir durum. Sonuçta Masterchef tescillenmiş Türkiye’nin sevdiği bir program. Orada da Edirne ciğer geçmesi bizi mutlu etti. Somer Şef tava ciğerin püf noktalarını sordu, bizde ciğer bıçakla doğruyoruz sinir, zar, kan damarlarını ayıklıyoruz, bol suyla yıkıyoruz, hafif tuzlayıp pişirmeye hazırlıyoruz. Edirne ayçiçeği ve buğday cenneti, yağımız ve unumuz tamamen Edirne. Danamız Edirne. Biberimiz sulak arazide ve başka yerde yetişmeyen biberimiz. Bunları topladığımız zaman ciğer eşittir Edirne oluyor diye anlattım”dedi.

“SOMER ŞEF’TEN USTAYA SAYGI PAYLAŞIMI”

Somer Şef’in yediği lezzetli tava ciğer ve güzel sohbet sonrası tekrar Edirne’ye gelerek kendisini  ziyaret edeceği, sosyal medya hesabından da kendisini ‘usta saygı’ notuyla paylaştığını söyleyen Imrak “Daha sonra Edirne’ye gelip beni ziyaret edeceğini söyledi. Dükkanımın nerede olduğunu sordu. Ali Paşa arkasında ciğerci Kemal Usta diye sorduğunuzda herkes gösterir dedim. Giderken’de Instagram storyden ‘Ustaya Saygı’ diye story atmış. Kendisine de buradan sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.