DOLAR 32,5644 0.23%
EURO 34,9905 -0.02%
ALTIN 2.445,570,40
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20914170,02%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Usta sanatçı Edirne’deydi

Usta sanatçı Edirne’deydi

ABONE OL
26 Ekim 2021 22:56
Usta sanatçı Edirne’deydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mübadele dönemini konu alan “İki Yaka, Yarım Aşk” adlı kısa filmin gösterimi  ve söyleşi için Edirne’ye gelen sinema sanatçısı Selda Alkor, son olarak rol aldığı “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisi hakkında konuşarak, “En sonunda tımarhaneye gönderdiler, Allah’tan öldürmediler” dedi.

Usta Oyuncu Selda Alkor Edirne Genç İş Adamları Derneği’nin desteğiyle mübadil torunu olan Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun senaryosunu yazıp yönettiği “İki Yaka Yarım Aşk” filminin gösterimi ve söyleşisi için Edirne’ye geldi.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen etkinliğe Edirne Genç İş Adamları Derneği Başkanı Hakan İnci, dernek üyeleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alkor, Edirne’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Bugün buraya Nurdan Tekeoğlu’nun yapmış olduğu kısa filmimiz ‘İki Yaka Yarım Aşk’ filminin gösterimi için geldik. Bu bir mübadele filmi ve Edirne’mizde bu konuda son derece enteresan bir yer. Bence buradaki mübadeleler ve Genç İş Adamları Derneğinin desteği ile burada bulunuyorum. Edirne’ye en son geldiğimde çok ufaktım. O yüzden burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Selimiye’yi tekrar görmek çok güzel, tarihi bir doku tarihi bir kokusu olan bir kent ve bu dokunun içerisinde olmak çok güzel” dedi.

“OYUNCU HER ROLÜ OYNAR”

Son olarak rol aldığı ve “Melike Meftun” karakteriyle kötü bir kadını canlandıran Alkor, oyuncunun iyi, ya da kötü kadın diye bir ayrımda bulunmaması gerektiğini ifade ederek, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeydim en son 13 bölümlüktü anlaşmam. Bu birazda benim kendimi denenmem adına yapılan bir işti. Bunca yıldır iyi kadını oynadım, birde kötüyü oynayalım dedik. Olabiliyormuş, demek ki bir oyuncu iyi kadın kötü kadın diye ayrımında bulunmamalı, Oyuncu her rolü oynar. Senaryonun getirisi yetişmedi. Bir yerlere iletemediler. En sonun da tımarhaneye gönderdiler. Allah’tan öldürmediler. Yeni bir proje her an olabilir. Sürekli bir temas halinde menajerim. Netleşmiş hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

Programın başlamasıyla bir açılış konuşma yapan EGİAD Başkanı Hakan İnci ise şunları ifade etti; “Edirne oldukça göçmen nüfusuna sahip olduğu için bu filmin gösterimini Edirne’de yapmak istedik. Bir süredir lansmanını yapıyoruz. Okullardan da öğrenciler istedik fakat artık tatil modunda olduğu için öğrenciler okula gitmedikleri için şu an burada da değiller. Güzel bir film izleyeceğiz ve çok güzel anılarla buradan ayrılacağız. Hepinize iyi seyirler”

Etkinlik film gösterimi ve söyleşinin ardından sonlandı.

“İKİ YAKA YARIM AŞK”

“İki Yaka Yarım Aşk” adlı 29 dakikalık kısa film 1924 yılında Mübadele Antlaşması Çerçevesinde teyzesi ve ninesi ile birlikte Selanik ten ayrılıp, İzmir/Karaburun a gelmek zorunda kalan Cemil in hikayesini anlatıyor.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.