DOLAR 32,3731 0.14%
EURO 34,9795 -0.29%
ALTIN 2.323,760,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22804791,40%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ustasından kış lastiği uyarısı

Ustasından kış lastiği uyarısı

ABONE OL
3 Aralık 2021 11:34
Ustasından kış lastiği uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Aralık’ta gelen ticari araçlara kış lastiği zorunluluğu sonrası, lastik bayileri taleplere yetişmeye çalışıyor. Birçok ticari araç sahibi ise oto lastik bayilerinin otel hizmeti ile emanette duran kış lastiklerini taktırmak için bayilere akın ediyor. Oto lastik ustalarından Erkan Ezen de sadece ticarilere değil zorunluluğu olmayan vatandaşlara da seslenerek kış lastiğinin kazaları önleyeceğini, sürüş kolaylığından bahsederek kış lastiği taktırmaları konusunda uyardı.

“KIŞ LASTİĞİ İLE KIŞIN KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK ÖNEMLİ”

Kış aylarında zorunluluğu olmayan vatandaşlara yaz lastiği ile gezmemeleri için sandalet benzetmesi yapan 5 yıllık Lastik ustası Erkan Ezen” 1 Aralık itibaren devletin zorunlu kıldığı ticari lastiğe geçiş başladı. O yüzden ticari gruplar mecburi geliyor. Kış lastiği olmayan yeni taktırmaya geliyor, kış lastiği önceden bulunan yaz lastiğinden kışa geçiyor. Lastik değişim ücreti 120 lira, lastik başı 30 lira balans dahil. Yeni lastiklerde bayağı pahalı. Bu kış lastik zorunluluğu ticariler Nisan başı gibi biter ve yas lastiğine geçecekler. Ticaride zorunlu ancak normal araçlarda isteyen taktırabiliyor. Kış lastiği önemli. Kışın yaz lastiği ile gezerken sizin kışın sandaletle gezdiğinizi düşünün. Yaz lastiği ile kayarsınız. Kış lastiğinde araç vakum özelliği vardır, yola yapışır araç kaymasın diye. Kazaların önüne geçmek için kış lastiği önemli” dedi.

“LASTİK OTELİ HİZMETİMİZ VAR”

Kışın lastik değişimi için bayiye gitmeye üşenen vatandaşlara yaz lastiklerini lastik otelinde emanet aldıklarını söyleyen Erkan Ezen “Lastik otel hizmetimizde var. Yaz lastiğine ya da kış lastiğine geçerken yeri olmayan vatandaşlar için lastiklerini emanete alıp makbuz veriyoruz ücret karşılığı. İnsanlar uğraşmak istemiyor, lastik oteli daha rahat oluyor. Sökme takma ve otel 200 lira” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.