DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080088-1,26%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Usulsüz park etme, ceza yeme, trafik akışı ve güvenliğini tehlikeye atma”

“Usulsüz park etme, ceza yeme, trafik akışı ve güvenliğini tehlikeye atma”

ABONE OL
23 Ocak 2023 13:46
“Usulsüz park etme, ceza yeme, trafik akışı ve güvenliğini tehlikeye atma”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Yaya geçitleri, minibüs durakları ve kaldırımlar, araç parklama alanları değildir.
  • Usulsüz parklamalara Zabıta Müdürlüğü tarafından idari ceza yaptırımları uygulanıyor.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Günsal, araç ve yaya güvenliği açısından büyük önem arz eden; yaya geçitlerinin, dolmuş duraklarının ve kaldırımların araç parklama alanları olmadığını bildirdi ve duyarsız davranışlar konusunda uyarılarda bulundu.

Kaldırım ve yaya geçitlerine parklamalar, minibüs durağı işgalleri, engelli araç yerlerine parklamalara Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Kabahatlar Kanunu’na istinaden 2023 yılında 617 TL idari ceza uygulandığını ifade eden Günsal, “Trafik kurallarına uymak hepimizin görevi olmalı. Duyarlı şekilde hareket eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Araçlarımızı uygun park alanlarına park edelim. Usulsüz park etmeyelim, ceza yazmayalım, trafik akışı ve güvenliğini tehlikeye atmayalım.” dedi.

İlçede; yaya, engelli ve hareket kısıtlı vatandaşların hayatını tehlikeye sokan, yaya kaldırımı, yaya geçidi, minibüs durakları ve engelli park alanları işgali vakalarında son dönemde artışlar yaşandığını ve bunun trafik ve yaya güvenliği açısından endişe verici bir durum olduğunu dile getiren Bülent Günsal, “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ve Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gerekli denetim ve cezai işlemler uygulansa da yaratılan tehlikeler bazen bertaraf edilememektedir. 2022 yılında 5326 Sayılı kabahatler Kanunu 38. Madde ile düzenlenen işgalin 277 TL olan idari para cezaları, 2023 yılı için 617 TL olarak güncellenmiş olup, istemeyerek de olsa kamunun esenliği ve huzuru için bu cezalar tarafımızdan uygulanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Günsal, yapılan usulsüz işgaller neticesinde meydana gelebilecek trafik kazalarında taksirle, yaralanmaya ve ölüme neden olma suçundan sürücülerin yargılanabileceğine dikkat çekerken, maddi ve manevi birçok yaptırımla karşılabileceğini de kaydetti.

Bülent Günsal, sürücülerin, cezalı duruma düşmemeleri için park yapılmaması gereken alanlara araçlarını park etmemelerini istedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Araç sahibi vatandaşlarımız, araçlarını uygun yerlere ve otopark alanlarına park etsinler. Usulsüz alanlara park etmek, hem trafik akışını olumsuz etkiliyor hem de yayaların güvenliğini tehdit ediyor. Bu konuda herkes sorumlu davranmalı. Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak konu hakkında sık sık denetim yapmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.