DOLAR 32,3427 0.17%
EURO 35,2113 0.05%
ALTIN 2.246,210,14
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2127090-3,07%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Vali Canalp denetime katıldı

Vali Canalp denetime katıldı

ABONE OL
16 Eylül 2020 18:57
Vali Canalp denetime katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığı denetlendi. Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen denetimlere Edirne Valisi Ekrem Canalp de katıldı. Vali Canalp, işletmeleri denetledikten sonra Edirnelilere maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Türkiye genelinde uygulanan en kapsamlı korona virüs denetimi Edirne’de de gerçekleştirildi. Edirne’de de Valilik, kaymakamlıklar, belediye başkanları, zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetleri tarafından ilimiz genelinde gerçekleştirilen denetimlerde; iş yerleri, pazarlar, marketler, toplu taşıma, lokantalar, alışveriş alanları, kafeteryalar, yollar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında koranavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığı denetlendi.

“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla Saraçlar Caddesinde gerçekleştirilen denetimlere Edirne Valisi Ekrem Canalp de katıldı.

Saraçlar Caddesindeki işyerlerini tek tek dolaşan Vali Canalp, esnafa iş yerlerinin girişi ve vitrinlere salgınla mücadele için astıkları uyarı yazıları ile tedbirlere uydukları için teşekkür etti.

Kendisiyle tokalaşmak isteyen bir vatandaşa da salgın döneminde sosyal mesafenin korunması yönünde uyarıda bulunan Vali Canalp, maske kurullarına uymayan vatandaşları da uyardı.

“SİSTEMATİK DENETİM UYGULANIYOR”

Edirne Valiliği koordinasyonunda gerçekleşen denetimler sırasında açıklamada bulunan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Pandeminin başlamasından beri Edirne’de uygulamış olduğumuz bir denetim sistematiği vardır. Bu sistematiğin içerisinde Emniyet ve jandarmadan tarımdan sağlıktan ve belediyenin zabıtasından arkadaşlarımız beraberce bir ekip halinde denetimlerimiz gerçekleştiriyorduk. Bugün bütün Türkiye’de şu anda denetim seferberliği Var. Her ilde valilerimiz, her ilçede kaymakamlarımız belediye başkanlarımız, Esnaf odalarımız, sağlık teşkilatımız, tarım teşkilatımız, Belediye zabıtalarımız bir bütün olarak esnaf denetimleri gerçekleştiriyor” dedi.

“AMACIMIZ ESNAFIMIZA CEZA VERMEK DEĞİL”

Denetimlerdeki amacın esnafımıza ceza vermek olmadığını belirten Vali Canalp, “Denetimlerdeki amaç esnafımıza ceza yazmak değildir. Bizim bir bütün olarak bütün kamu kurumları kuruluşlarının yapmış olduğu denetimdeki temel amacımız bir anlayışı bir felsefeyi yaymak. Bu da kurallara uyma kültürünü geliştirebilmektir. Yani çok basit şekilde ifade etmiş olduğumuz sloganımız var. Temizliğe dikkat edeceğiz. Maske takmaya dikkat edeceğiz ve aynı zamanda da el hijyenine dikkat edeceğiz. Bütün bunlar çok basit şekilde uygulamaya koyabildiğimiz zaman Pandemi ile mücadelede başarılı sonuç alabileceğimizden hiç şüphemiz yoktur. Pandemi ile mücadelede süreklilik arz eden bir konudur.  Belli bir dönemde, belli bir ayda, belli bir haftalık durum değil, pandemi bitene kadar tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaya devam edeceğiz. Sıkı sıkıya sarılmaya devam edeceğiz ki, önümüzdeki dönemleri de geçmişte olduğu gibi aynı başarıyla devam ettirebilelim”dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.