DOLAR 32,5259 -0.07%
EURO 34,8453 -0.07%
ALTIN 2.426,72-0,13
BIST 9.688,660,45%
BITCOIN 2150032-0,75%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp, törenle uğurlandı

Vali Canalp, törenle uğurlandı

ABONE OL
17 Mayıs 2022 10:07
Vali Canalp, törenle uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği bahçesinde düzenlenen törenle Batman Valiliğine atanan Ekrem Canalp, yeni görev yerine uğurlandı. Vali Canalp, kentten ayrılmadan önce basın mensupları ile bir araya gelerek 3,5 yıldır görev bulunduğu zaman diliminde kentte yapılan ve planlanan projeleri anlattı.

3,5 yıldır Edirne Valilisi olarak görev yapan Vali Ekrem Canalp için dün valilik bahçesinde veda töreni düzenlendi. Vali Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ile vedalaşmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Vedalaşma sırasında zaman zaman Vali Canalp’in gözleri dolarken, eşi Ayten Canalp ise göz yaşlarını tutamadı.

Tören mangasını selamlamasının ardandan makam aracına binen Vali Ekrem Canalp, kendisini uğurlamaya gelenlere el sallayarak “Allah’a emanet olun, hakkımız sizlere helal ediyorum, hakkınızı helal edin” dedi.

Eşi Ayten Canalp ile makam arabasına binen Vali Ekrem Canalp, ardından kentten ayrıldı.

Öte yandan Vali Ekrem Canalp, kentten ayrılmadan önce sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Canalp, burada basın mensuplarına görev yaptığı 3,5 yılda hayata geçirilen ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

“3-4 FİRMA GELSE KENTİN EKONOMİSİ CANLANACAKTİR

Edirne’de Ediwood isimli dizi ve film platosu projesinden bahseden Vali Ekrem Canalp, “Edirne Valiliği olarak kendi başımıza, kendi imkanlarımızla daha çok yereldeki imkanları kullanarak yapmış olduğumuz faaliyet proje neyse onları sizlere arz etmek üzere huzurunuzdayım. Ediwood ile sportif havaalanı Edirne’ye değer katacak vizyon projelerdir. Bunları yaptığınızda Edirne’nin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Ediwood için Yeniimaretteki yer 200 dönüm., turizm bakanlığında 200 dönümün tahsisisin aldık özel idareye. Projeyi yapmak mı daha uzun sürer tahsisini almak mı daha uzun sürer diye sorsanız uzman bürokratlar tahsisi almak daha uzun sürer diyecektir. Ama ben buranın tahsisi 18 günde aldım. Turizm Bakanlığımızdan tahsisi aldık. Bakanlığımızda ikna oldu. Kendisine ait olan 200 dönümlük bir alanı, kentin merkezinde değerli bir yer burası. Bakanlığımız ikna oldu. Neden ikna oldu. İstanbul’un yanında bir kent burası. İstanbul’da şu anda bu konuda bardak doldu. Ama gidecek bir yer lazım. Bunu yapmalıyız. Bunu yaptığımızı da Edirne için çok iyi olur. Bunun çok büyük maliyeti yok. 8-10 milyon lira arasında bir maliyetle bunlar yapılabiliyor. Tek katlı basit yönetim ofisler istiyorlar birde hangar istiyorlar. Gelen firma bir dizi için 250 kişi gelecek. 3-4 tane böyle proje gelse kentin ekonomisi sürekli canlı olacaktır” dedi.

“MOTOKROS”

Motokros, çadır kamping alanı ve 12 müzeden bahseden Vali Canalp “Bakın Motokros pisti. Orada Avrupa şampiyonluğu yarışları yaptık. Orada sadece yarışlar yapılmayacak. 2-3 günde biter. Biz oraya çadır kamping alanı yapacağız. Bu pist onlara idman yapma imkanı sağlayacak. Yılın 12 ayı. Benzer bir şey Kırkpınar stadyumunu yaptığımızda ortaya çıkacak. Yapmış olduğumuz pek çok iş gelir demek. Valilik imkanlarını kullandık Edirne’ye 12 müze kazandırdık. Maliyetli mi maliyetli doğru. Ama 12 müzenin gelirinin tamamı özel idareye kalacak. Bir defa yaptığınızda süreklilik geliyor” dedi.

“ENEZ LİMANI”

Enez Limanı ve saltanat kayığı projesini hatırlatan Vali Canalp, “Enezde liman yapacağız. Tamam buna para harcıyorsunuz. Ama bunun Liman İşletmesi var. Çanakkale’de GEZTAŞ var. Bu bir şirket bunun en büyük ortağı kim? Çanakkale Özel İdaresi. O işletiyor burayı, işletirken de gelir elde ediyor. Biz limanı yapacağız. Bir defa parayı harcayacağız. Sonra, on yıllar boyunca sürekli gelir olacak burası. Liman işletmesi gelir demek çünkü.  Saltanat Kayığı projemiz vardı, bu projemiz kaldı. Nehrin içerisinde saltanat kayığıyla gezinti yapacağız. Bu güzel bir şey ama bu para demek. Gelen turist gezecek ve parasını bırakacak” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.