DOLAR 32,5269 -0.07%
EURO 34,7933 -0.23%
ALTIN 2.421,00-0,36
BIST 9.712,030,69%
BITCOIN 21613000,32%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, “Saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz”

Vali Kırbıyık, “Saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz”

ABONE OL
10 Kasım 2022 11:43
Vali Kırbıyık, “Saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın Büyük lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında, milletçe sonsuz saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Kırbıyık, mesajında şunları söyledi; “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın Büyük lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında, milletçe sonsuz saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Türk milletinin kudret, kararlılık ve cesaretinden aldığı güçle istiklal mücadelemizi başlatan ve ‘Bu benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet’i kurarak milli iradeyi hâkim kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin her yönden muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için bütün ömrü boyunca mücadele içerisinde olmuş, var gücüyle çalışmıştır. Milletimizin tarih sahnesinden silinmek istendiği bir dönemde; kahraman bir komutan ve ileriyi gören bir devlet adamı olarak ülkesine ve milletine çok önemli hizmetlerde bulunmuş, her türlü zorluğa karşı ülkemizin iktisadi, zirai, sosyal, kültürel ve daha birçok alanda kalkınması için tüm imkanları seferber etmiştir.

Bizler biliyoruz ki 10 Kasım, sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.

İstiklâlimize ve istikbâlimize kast eden iç ve dış düşmanlara karşı millet olarak birbirimize kenetlenmede, millî ve manevî değerlerimizi sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığımızda, Büyük Önder Atatürk’ün fikir ve düşünceleri dün olduğu gibi bugün de bizlerin yolunu aydınlatmaktadır.

Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklâl mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses, tek nefes, tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ve İstiklal Savaşımızın Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun…”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.