DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2054681-1,59%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Sezer, “İstiklal Marşı, eşsiz bir eser”

Vali Sezer, “İstiklal Marşı, eşsiz bir eser”

Edirne Valisi Yunus Sezer, “İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerler de buluşturan eşsiz bir eserdir” dedi.

ABONE OL
12 Mart 2024 09:50
Vali Sezer, “İstiklal Marşı, eşsiz bir eser”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Sezer, mesajında, “Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının, Türk Milleti’nin onurlu mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünü kutluyoruz” dedi.

Türk halkının 7’den 70’e her ferdiyle topyekün zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destansı bir mücadele verirken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da Türk milletinin, cesaretini ve milli mücadele ruhunu İstiklal Marşımızı yazarak tüm dünyaya anlattığını belirten Vali Sezer, “Milli marşlar, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir; İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerler de buluşturan eşsiz bir eserdir. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı’nı şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir” dedi.

Vali Sezer, son olarak, mesajında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İstiklal mücadelesi veren kahramanları minnet, şükran ve rahmetle andığını belirtti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.