DOLAR 32,5516 0.19%
EURO 34,9491 -0.13%
ALTIN 2.443,800,33
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2093967-0,06%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatandaşların kararlardan haberi olmuyor!

Vatandaşların kararlardan haberi olmuyor!

ABONE OL
12 Mart 2021 11:17
Vatandaşların kararlardan haberi olmuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de İl Hıfzıssıhha Kurulunun, koronavirüs salgını nedeniyle aldığı kararların yeterince duyurulmaması nedeniyle esnaf ve vatandaşlar koronavirüs tedbirlerini ihlalden olası bir ceza ile karşı karşıya kalıyor. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu üyesi Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Valiliğin aldığı kararla kurul kararlarının onaylanıp işleme girdiği zaman sosyal medya haspalarından yayınlanacağını söyledi.

Önceki gün yasak olmasına rağmen müşterilerine çay servisi yapan bir işletme ve müşterilerine koronavirüs tedbirlerini ihlalden ceza kesilirken, işletme sahibi ise dışarı çay servisi yapmanın yasaklandığını bilmediğini öne sürmüştü. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu üyesi Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da vatandaşların bu konuda haklı olduğunu ve ortada bir mağduriyet varsa giderileceğini belirterek, “Valiliğimiz bir karar aldı. Bundan sonra her kurul kararı onaylanıp işleme girdiği zaman sosyal medya haspalarından yayınlanacak” dedi.

Tanrıkulu, “Ortada bir mağduriyet varsa valiliğimiz, çözer hiç sıkıntı olmaz. Çünkü diyelim ki biz 5 Mart’ta bir karar aldık. Orada diyor ki, 6 Mart sabah saat 08: 30’da kurul kararı uygulanır diyor. O anlamda orada bir mağduriyet varsa biz onu çözeriz. O mağdur arkadaş valiliğe başvursun hemen hallederiz. Çok haklı. Bende bundan yakındım. Biz kurul kararlarını halkımıza yeterince duyuramıyoruz. Geçtiğimiz hafta park ve bahçelerdeki oturuma guruplarının kaldırılması için ben de gitmiştim arkadaşlarla birlikte. Vatandaşın haberi olmuyor. Bazen çok uğraşırsınız haberimiz olmaz. Bazen de uğraşmadan bir bakarsınız özellikle WhatsApp gruplarında patlar. Arkadaşımız bu nedenden ötürü mağdursa suçlu biziz, yönetimdir suçlu olan. O yüzden ast olan şey bizim duyurmamızdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.