DOLAR 32,5931 0.32%
EURO 35,0018 0.07%
ALTIN 2.457,050,87
BIST 9.772,480,57%
BITCOIN 21016240,50%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Veli Der’den ‘Dezavantajlı Bölge Okulları’ raporu

Veli Der’den ‘Dezavantajlı Bölge Okulları’ raporu

ABONE OL
4 Aralık 2021 12:21
Veli Der’den ‘Dezavantajlı Bölge Okulları’ raporu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Veli ve Öğrenciler Derneği (Veli Der) tarafından Kent Konseyi’nde düzenlenen basın toplantısında, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a sunulan ‘Dezavantajlı Bölge Okulları’ raporu hakkında açıklamada bulunuldu. Edirne’deki eğitim kurumlarındaki sorunları inceleyerek gözlemlerini rapor olarak sunduklarını dile getiren dernek yönetimi, ortak sorunun ücretsiz, sağlıklı ve erişilebilir su olduğu dile getirildi. Okullarda okul terki, devamsızlık, beslenme, güvenlik gibi sorunların aza indirilmesi için belediye ve valiliğe rapor sunduklarını söyleyen Edirne Veli Der Başkanı Benay Gürsel “Kamu halk birlikteliği ile çocuklarımızın eğitim öğretim ortamlarının daha sağlıklı olacağından kuşkumuz yoktur. İlimizin tüm okullarına sağlıklı ve erişilebilir su sağlanması konusu gerçekleştiğinde, Edirne olarak ülkemizde de bir ilke imza atmış olacağız” şeklinde ifadesine yer verdi.

“OKULLARDA SORUNLARIN TESPİTİ İÇİN SAHA ÇALIŞMALARI YAPTIK”

Muhtarlar, veliler ve öğretmenlerin gözlemlerine başvurdukları söyleyen Veli Der Başkanı Benay Gürsel, “Geleceğimiz çocuklarımızın okul yaşamlarının daha sağlıklı, verimli ve üretken geçmesi ise biz büyüklerin en önemli sorumluluğu. Okullar partiler üstü, devletin tüm kurumlarının ortaklaşa hareket etmesi ve çözüm üretmesi gereken yerlerdir. Eğitim her şeyden önce anayasal bir haktır. Çocuklara amasız fakatsız bu hak tanınmalıdır. Biz büyükler; veli ve karar alıcılar olarak eksiklerimiz olduğunu her gün fark ediyor ve çocuklarımıza daha güzel eğitim öğretim ortamı hazırlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle eğitim ile ilgili olan Edirne’deki kurumlar olarak kentimiz okullarının sorunlarının mercek altına alınması ve bununla ilgili çözümler için bir araya geldik. Bu sorunların tespiti için saha çalışmaları yaptık. Mahalle muhtarlarımızdan bilgi aldık, okullarımıza gittik, veliler ile görüştük ve öğretmenlerimizin gözlemlerine başvurduk. Önceliğimiz dezavantajlı bölge okulları oldu ancak bütün okullarımızda ortak bir sorunun olduğunu da biliyorduk; ‘ücretsiz, sağlıklı, erişilebilir su’. Dezavantajlı bölge okullarında yaptığımız çalışmalar sonucunda en önemli sorunların okul terki ve devamsızlığı, beslenme, okul güvenliği ve okuma yazma bilmeyen öğrenciler olduğunu gördük. Bu sorunların en aza nasıl indirilebileceğine dair bir rapor hazırladık” dedi.

“ÜCRETSİZ SU, OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEMESİ VE OKUL İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK”

Edirne belediyesi ile görüşmelerinde sorunları ileterek, aylık toplantı yapma taleplerinin olumlu karşılandığını dile getiren Gürsel “Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp ve Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a sahadaki gözlem ve bilgilerimizi aktarma fırsatı bulduk ve hazırladığımız ‘Dezavantajlı Bölge Okulları’ raporunu sunduk. Sayın Recep Gürkan ile yaptığımız görüşmeler sonucunda; Valiliğin izni doğrultusunda ücretsiz su sebillerinin okullara belediye tarafından konulabileceği, okul bahçelerinin düzenlenmesinde çalışmalar gerçekleştirilebileceği, dezavantajlı bölge okullarında süt dağıtımının yapılabileceği, boya, top gibi okul ihtiyaçlarının karşılanabileceği belirtildi. Yerel yönetimler okulların ihtiyaçlarından, işleyişleri ve yapıları gereği, haberdar olamayabiliyorlar. Bu eğitim ortamlarında bire bir yaşayan bizler ise bu ihtiyaçların neler olduğunu daha net kavrayabiliyoruz. Bu eksikliğin giderilmesi adına taleplerimizden biri de Belediye ile bizlerin aylık toplantılar yapmasıydı. Bu talebimiz onay gördü ve Belediyenin ilgili birimleriyle ilk toplantımızı da gerçekleştirdik. Raporumuzda bölge okul içlerinin düzenli ve temiz olduğu ancak bahçelerinin oyun ve eğitim alanı olarak olumsuz olduğunu belirtmiştik. Buna istinaden ilk karar okul bahçelerinin gözden geçirilmesi oldu. Bizlerle birlikte toplantılara katılıp sahada düzenlemeler yapacak Belediye çalışanlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz” dedi.

“KAMU HALK BİRLİKTELİĞİ İLE EĞİTİM ORTAMLARININ SAĞLIKLI OLACAĞINDAN KUŞKUMUZ YOK”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’le de yapılan görüşmelerde valiliğin su sebilleri konusunda takibi yapılacağını ve okullar için valiliğin fizibilite çalışmalarının hazır olduğunu kaydeden Benay Gürsel” Dezavantajlı bölge okullarımızın öğretmen ve idarecilerine de saygı ve sevgilerimizi sunmak istiyoruz. İnanılmaz bir gayretle öğrenci ve okullarına sahip çıkmaya devam ediyorlar. 27 Aralık 2021 tarihinde Edirne Valimiz Ekrem Canalp ile kurum temsilcileri olarak bir görüşme gerçekleştirdik. Edirne Valiliği’ne bağlı bütün devlet okullarına arıtıcılı su sebillerinin montajının yapılacağını ve sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu, filtre ve bakımlarının da yine Valilik tarafından takibinin yapılacağını, okullardaki fizibilite çalışmalarının da hazır olduğunu belirttiler. Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e vermiş oldukları destek için çok teşekkür ediyoruz; özellikle de çocuklarımız adına. Eğitim ile ilgili sivil kurumların, kent idarecilerine yaptığı önerilerin karşılık bulması anlamlıdır. Kamu halk birlikteliği ile çocuklarımızın eğitim öğretim ortamlarının daha sağlıklı olacağından kuşkumuz yoktur. Bu nedenle ortaklaştığımız bir çalışma olan; ilimizin tüm okullarına sağlıklı ve erişilebilir su sağlanması konusu gerçekleştiğinde, Edirne olarak ülkemizde de bir ilke imza atmış olacağız. Okullarda öğrencinin gelişimi ve sorun çözümü için 3lü sacayağı önemlidir; “Öğretmen-Veli-Öğrenci”. Alanlardaki sorunların çözümü için de bu üç faktörün bir araya getirilmesi, bilim insanlarımızın katkıları ve karar alıcılarla birlikte ortak akılla çözüm yollarının bulunması ve uygulanmasının en doğru ve güvenilir yol olduğunu düşünüyoruz. Güzel şehrin mutlu çocukları için hep birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.