DOLAR 32,5515 0.19%
EURO 34,9549 -0.07%
ALTIN 2.450,980,62
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20966170,13%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Virüse davetiye

Virüse davetiye

ABONE OL
26 Kasım 2021 23:04
Virüse davetiye
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KORONA Virüsü ile amansız bir mücadele sürürken, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın başta sosyal mesafe konusundaki sürekli uyarılarına rağmen Edirne Belediyesi’nin Ulus Pazarı’nın açılmasına yönelik kararı mücadelenin köküne dinamit gibi değerlendirildi. Edirne’de Covit-19 virüsü ile etkin mücadele ile elde edilen başarıdan sonra, halkın temel ihtiyaçlarının satılmadığı bir pazarın açılması ve üstelik esnafının önemli bir bölümünün İstanbul’dan gelecek olması endişeleri daha da arttırdı.

BAKANDAN KONTROLLÜ HAYAT UYARISI

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun video konferans yöntemiyle toplanmasının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca dün basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yeni hayatımızı hızla kurmalıyız. Kalabalık kuyruklar, AVM, stadyum, pazar yeri kalabalıkları, üç kişinin yan yana oturduğu koltuklar, tam kapasite çalışan asansörler olmamalıdır. Bu yeni hayat tarzına kontrollü sosyal hayat diyoruz. Bu üç kelime söylediklerimizin yalın ifadesidir. Hepimizin ortak katkılarıyla gelişecektir. Bir süreliğine geçerli bir yaşam tarzıdır” değerlendirmesinde bulundu.

TEMEL İHTİYAÇ PAZARI MI?

Edirne Belediyesi’nin Ulus Pazarı’nın açılmasına yönelik kararının duyulmasından sonra sosyal medyada bir çok hesaplardan yoğun ve sert eleştiriler yapıldı. Pazarda temel ihtiyaç maddelerinin satılmadığını ve İstanbul’dan gelecek esnafın ciddi risk oluşturduğuna dikkat çekildi. Keşan Belediyesi’nin şehir dışından pazarlara gelecek esnaflara kısıtlama getirildiği hatırlatılan yorumlarda, virüsün bir çok kente İstanbul’dan dağıldığının altı çizildi. Yorumlarda Ulus Pazarının açılması yönündeki karardan vazgeçilmesi istendi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.