DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23015272,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vural’dan kötü alışkanlıklara karşı spor çağrısı

Vural’dan kötü alışkanlıklara karşı spor çağrısı

ABONE OL
25 Nisan 2022 10:55
Vural’dan kötü alışkanlıklara karşı spor çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Futbol Dünyası’na yıllarını adamış sempatikliği ile gönüllerde taht kurmuş olan teknik direktör Yılmaz Vural, “İnadım İnat” kitabının imza günü için Edirne’ye geldi.

Kentte bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza gününde, söyleşi gerçekleştiren Yılmaz Vural, “Bu ülkenin gençliğini, dünya gençliği karşısında yarışırken bu yarışı önde bitirmesini isterim. Türkiye’de artık uyuşturucu ilkokullara kadar indi. Bu çocukları eğitmezsek, sporla bu kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmazsak, uyuşturucu içen gençlik olur. Çocuklar büyüyünce soracaklar “dünyanın en lokum mesleğini bana değil yabancı gençliğe sunuyoruz, bu ülke için benim babam şehit oluyor, ben vergi veriyorum, ben niye bu meslekten niye istifa edemiyorum” diye adama sorarlar. O zaman ne cevap verecekler merak ediyorum” şeklinde konuşması katılan herkesten büyük alkış topladı.

“HANGİ SİSTEMLE OYNUYORSANİZ OYNAYİN GALİP GELEMİYORSAN O KÖTÜ BİR SİSTEMDİR”

İngiliz futbol kulübü Chelsea’nin taktiği ile Türkiye’de antrenör olunduğunu söyleyen Yılmaz Vural, “Futbol, kuralla oynanan bir oyundur. Sistemler de sahada oyunculara verilen görevleri belirler. Sizin sistemi belirlemenizi oyuncu yapısı belirliyor. Dönem dönem üçlü, dörtlü sistemler çıkıyor. Ne sistemle oynarsanız oynayın galip gelmiyorsanız, o kötü bir sistemdir. Hocaların kendi kişilikleri oluşturulan sistemde çok etkilidir. Ben takımlarımı oynatırken, rakibimin topu kaptırdığı yerde ilk müdahaleyi yapmasını isteyenlerdenim. Futbolda bütün maçları kaybetmezseniz küme düşersiniz. Kazanmaya yönelik bir anlayışı öne çıkarmanız lazım. Ben çocukluğumdan beri severim. Niye rakip takımlar kendi sahalarında kalabalık olmazlar diye merak ederim. Üçlü sistemi iyi oynayan birkaç takım var. Örneğin Chelsea takımı gibi. Bu sistemi uygulayarak Türkiye’de antrenör olanlar da var” dedi.

“SPORLA ÇOCUKLARI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRMALIYIZ”

Türk gençliğinin diğer milletlerin gençlerinden iyi olması için iyi yetiştirilmesi gerektiğini, uyuşturucudan uzak tutmak için sporun öneminden bahseden Yılmaz Vural “Türk çocuklarının futbol oynaması o kadar zor değil. 18-20 milyona kadar çocuk var ülkemizde. Siz eğer bu dinamizmi bu işin içine sokmak için bir plan yapmıyorsanız eğer dışarıdan alacağınız oyuncular Türkiye’de futbolu ayakta tutmaya çalışırsınız. Tabi ki yabancılar da bu işin içinde olacaktır. Bu ülkenin gençliğini, dünya gençliği karşısında yarışırken bu yarışı önde bitirmesini isterim. Bunun olması için kendi çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz. Futbol spor değil çok önemli sosyal bir olaydır. Türkiye’de artık uyuşturucu ilkokullara kadar indi. Bu çocukları eğitmezsek, sporla bu kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmazsak, uyuşturucu içen gençlik olur. 18 milyon gence bu işe sokacak bir sistemi oluşturmamız lazım” dedi.

“BÜYÜYÜNCE ÇOCUKLAR SORACAK, NE CEVAP VERECEKLER MERAK EDİYORUM”

Türkiye’de Türk gençlerine değil yabancı genç futbolculara verilen değer sonrası, gençlerin büyünce bunu kendilerini öne çıkarmayanlara soracaklarını dile getiren Vural “Türkiye’de futbol farklı kullanılıyor. Maalesef herkesi futboldan koparacak ortamı yarattılar. Yolda giderken bana soruyorlar ” bizimde iki kulağımız, burnumuz var insan benziyoruz, İngiliz’den farkımız ne hep onlar yeniyor biz yeniliyoruz” diye En büyük sorun eğitenlerin eğitilmesi gerekiyor. Biz maalesef gençleri yetiştirecek kimseyi oluşturamadık. Çocuklar büyüyünce soracaklar “dünyanın en lokum mesleğini bana değil yabancı gençliğe sunuyoruz, bu ülke için benim babam şehit oluyor, ben vergi veriyorum, ben niye bu meslekten niye istifa edemiyorum” diye adama sorarlar. O zaman ne cevap verecekler merak ediyorum.” Konuşması sonrası Vural’a alkış koptu.

Yılmaz Vural’ın Edirnelilerle buluşması sonrası “İnadım İnat” kitabını sevenlerine imzalarken, yüzlerce kişi Yılmaz Vural’la fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.