DOLAR 32,5393 0.12%
EURO 34,9452 -0.21%
ALTIN 2.437,610,07
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20958260,26%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yağmurlarda fayda etmedi! Kadıköy Barajı’nın doluluk oranı daha da düştü

Yağmurlarda fayda etmedi! Kadıköy Barajı’nın doluluk oranı daha da düştü

ABONE OL
20 Nisan 2023 09:56
Yağmurlarda fayda etmedi! Kadıköy Barajı’nın doluluk oranı daha da düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi Başkan Vekili Şafak Uslu, Kadıköy Barajı’nı ziyaret ederek, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran’dan doluluk oranı hakkında bilgi aldı.

“Vatandaşın beklentisi barajı su tutma kapasitesinin yükseldiği yönündeydi”

Kadıköy Barajı’ndaki kullanılabilir içme suyu seviyesinin 2 metreye kadar düştüğünü belirten Uslu, “Yaklaşık 1,5 ay önce barajdaki su seviyesi 4 milyon 900 bin metreküp su vardı. Aradan geçen zamanda yağışlar meydana geldi. Bu nedenle vatandaşın beklentisi barajı su tutma kapasitesinin yükseldiği yönündeydi. Fakat sadece toprakta bir doyum oldu. Su seviyesinin artması için barajı besleyen derelerden su gelmesi lazım. Fakat dereler boş, su akmıyor. Baraj sadece yüzeysel olarak besleniyor. Yüzeysel beslenme de barajı o kadar doldurmaz. 1,5 ayda yükselmesinin aksine 200 metreküplük bir düşüş olmuş. Kadıköy barajından aydan 400-450 bin metreküp su kullanıyoruz. Yağışlar ile ne olmuş, kullandığımız suyu amorti etmişiz. Belki 1 aylık su sağlamış.” dedi.

“Burada boşa akıtacak gram suyumuz yok”

Barajın su seviyesinin hala istenilen seviyede olmadığını ifade eden Şafak Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yoğun sağanak yağışların yaşanmasını bekliyoruz. Sağanak yağışlar ile derelerin dolması, barajın beslenmesi lazım. Yüzeysel yağışlar ile baraj çok fazla beslenmiyor. Herkes dikkat eder ise 1 saat yağmur yağıyor sonra kesiliyor. Sağanak yok. Geçen yıl başından bugüne derelerden su akmadı. Çok uzun süredir böyle bir kuraklıkla karşılaşmadık. Planlarımız var. Kumdere’deki kuyularımız ise Keşan’ın su ihtiyacının sadece %35’ini karşılayabilecek düzeyde. Tedbirlerimiz kapsamında mahalle mahalle su vermemiz gerekebilir. 2 aylık suyumuz kaldı. Temmuz ayı ne olur bilemeyiz. Yaz aylarında buharlaşma da söz konusu. Bölgede yaşayan insanların Kadıköy Barajı’ndan tarımsal amaçlı su beklentisi lütfen olmasın. Çok önemli. Eğer böyle bir beklenti içerisine girersek zor zamanlar bizi bekleyecek. Burada boşa akıtacak gram suyumuz yok.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.