DOLAR 32,5880 0.3%
EURO 35,0214 0.12%
ALTIN 2.456,900,87
BIST 9.773,310,58%
BITCOIN 20943800,36%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşagör, “ÖTV artışı erken geldi”

Yaşagör, “ÖTV artışı erken geldi”

ABONE OL
28 Mayıs 2022 11:13
Yaşagör, “ÖTV artışı erken geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigara ve alkole gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışlarını Haziran sonu beklediklerini ancak erken geldiğini belirten Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Biz para kazanmaktan da vazgeçtik bu fiyat artışlarından. Kendi öz sermayemizi korumaya çalışıyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah en kısa zamanda düzene oturur beklentisi içindeyiz” dedi.

“ÖTV ARTIŞLARINI 6. AYIN SONUNDA BEKLİYORDUK”

Alkol ve sigarada yaşanan ÖTV artışının erken geldiğini söyleyen Başkan Yaşagör, “ÖTV artışı beklentisi içindeydik ama 6’ıncı ayın sonunda bekliyorduk. Bize göre erken alınan bir karar. ÖTV’nin artmasından dolayı ürünlerde fiyat artışı olacaktır. Firmalar belki bugün için bunun hazırlığı içindeler. Şu ana kadar tespit edilen bir fiyat yapılanması çıkmadı. Ama en kısa zamanda fiyat listelerini piyasaya sürecekleri beklentisi içindeyiz. Dolayısıyla bu fiyat farkı olarak ürünlere yansıyacaktır. Bizde memnun değiliz, çünkü satış kaybına uğrayacağız. Yüksek bir fiyat farkı olacak diye bekliyoruz.  ÖTV ile beraber firmaların maliyet artışından dolayı fiyat artışı da olabilir. Tabi bunları firmalar yapacaktır. ÖTV zaten devlete giden bir vergi. Dolayısıyla bunun tamamını yansıtacaklardır. Piyasadaki açıklamalara baktığınız zaman yüzde 50 ÖTV artışı gibi algılıyoruz. Bu nasıl yansır? Maliyetlerle beraber yansırsa yüzde kaç fiyatları etkiler diye beklenti içindeyiz” dedi.

“ARTIK PARA KAZANMAK DEĞİL ÖZ SERMAYEYİ KORUMA DERDİNDEYİZ”

Bu fiyat artışlarıyla artık para kazanmak değil öz sermayeyi korumaya çalıştıklarını kaydeden Yaşagör, “Bu anlamda şu anda firmalar satışı durdurdu. Biz şunun peşindeyiz. Bir gün önce aldıkları siparişlerin yerine getirilmesine dikkat ediyoruz. Firmalara buradan söyleyeceğimiz, içeriye verdiğimiz siparişleri teslim etmelerini bekliyoruz. Bu gibi durumlarda firmalarda almış olduğu siparişi teslim etmiyor. Buda bizim esnafı zor durumda bırakıyor. Zaten elimizde mal bittiği için sipariş vermişiz. Biz satışa devam ediyoruz da firmalarda bu fiyat geçişi listelerini bize bildirirse bizde sıkıntı yaşamamış oluruz. Bizim amacımız para kazanmak değil, kendi öz sermayemizi kaybetmemek ve koruyabilmek. Biz para kazanmaktan da vazgeçtik bu fiyat artışlarından. Kendi öz sermayemizi korumaya çalışıyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah en kısa zamanda düzene oturur beklentisi içindeyiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.