DOLAR 32,5168 -0.08%
EURO 34,9706 0.36%
ALTIN 2.435,430,52
BIST 9.796,970,77%
BITCOIN 2074074-3,90%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yasak bitti, tezgahlar şenlendi

Yasak bitti, tezgahlar şenlendi

ABONE OL
19 Ekim 2021 15:25
Yasak bitti, tezgahlar şenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından balıkçılar vira bismillah diyerek denize açıldı. Tutulan balıklarda, Balıkpazarı’ndaki tezgahlarda yerini almaya başladı.

Balıkpazarı’nda balıkçılık yapan Nurhayat Eren, “5 ay aradan sonra nihayet sezonu açtık. Tezgahlarımız şenlendi” dedi.

“Şuan için çeşidimiz az. Ama fiyatlar başlangıç olarak gayet uygun” diyen Eren, “Sardalye’yi bekliyoruz. Küçük balık olarak istavrit var, barbun var, diğer çeşitlerimiz de var” dedi.

İlk gün olduğu için balık çeşitlerinin az olduğunu belirten Eren şunları söyledi;

“İstavrit 30 lira, barbun 30 lira şuan için küçük balık olarak onlar var. Çupra ve levrekte kilo 60 lira. Mezgit’te kilo 35 lira. Başlangıç için gayet ideal. Şimdilik çeşitlerimiz ve fiyatlarımız bunlar. Balık ne kadar bol olursa fiyatlarda düşecektir. Tabi daha sıcaklarda devam ediyor. Havanın durumuna göre çeşitte değişecek fiyatlarda değişecek. Geçen seneye kıyasla aslında biz palamutu çok bekliyorduk. Palamut baştan bir gösterdi kendini onu çok istedik, çok isterdik başlangıç olarak tezgahlarımızda bulundurmak ama şuan için biraz başlangıç için fiyatlar yüksek. Tabi bollaştıkça daha da fiyat düşecek. Biz onları bekliyoruz dört gözle. Ama başlangıç olarak dediğim gibi fiyat olarak da, çeşit olarak da aslında güzel bir başlangıç yaptık sayılır. Şuan balık tezgahının en ucuz ürünü istavrit ve barbun. En pahalısı şuan için çupra ve levrek. Birde sarı kanadımız var kilosu 65 lira. Şimdi daha çok yeni olduğu için halkın ilgisi çok yok. İlerleyen zamanlarda ilginin artacağını söyleyebilirim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.