DOLAR 32,5223 -0.11%
EURO 34,9589 0.27%
ALTIN 2.449,291,09
BIST 9.704,36-0,18%
BITCOIN 2064562-2,25%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşasın Cumhuriyet

Yaşasın Cumhuriyet

ABONE OL
29 Ekim 2022 11:17
Yaşasın Cumhuriyet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yılını büyük bir coşku içinde kutluyoruz. Bu çok özel günde özgür bir ülke olmamızı sağlayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi ve özlemle bir kez daha yad ediyoruz.

Cumhuriyetin 99’unci yılı nedeniyle dün Atatürk Anıtında tören yapıldı. Törende Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve siyasi partiler Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi.

Törene; kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını temsilciler ile vatandaşlar katıldı.

TALATPAŞA CADDESİNDE GEÇİT TÖRENİ    

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün saat 10.15’te Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın valilik makamında tebrikleri kabulü ile başlayacak. Ardından Atatürk Bulvarı üzerindeki geçit töreni saat 11.00’de Vali H. Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu’nun vatandaşların bayramını kutlamasının ardından başlayacak.

BELEDİYEDEN BİR DİZİ ETKİNLİK

Öte yandan bugün Edirne Belediyesi de Cumhuriyetin 99’uncu yılı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyecek. Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde 13.30 ile 17.30 saatleri arasında çocuklara özel sahne ve dans gösterileri, Hikaye Atölyesi, Bilim Atölyesi, Geleceğe Işık Tutan Fenerler Atölyesi çocuklarla buluşacak. Yine bugün Edirne Belediyesi tarafından Abdi İpekçi Caddesi’nde oluşturulan Türkan Saylan Kültür ve Sanat Evi’nin açılışı ise 29 Ekim Cumartesi Günü Saat: 16.00’da gerçekleştirilecek.

ŞEHİR TİYATROSU ÖZEL GÖSTERİMİ İLE PERDELERİNİ AÇIYOR

Bir süre önce kurulan Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 29 Ekim Özel Gösterisi ile perdelerini açacak.  Bu akşam Saat: 17.15’te Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda Nazım Hikmet’in yazdığı, Hüseyin Erdoğan’ın uyarladığı ve yönettiği “Kuvayi Milliye Destanı” adlı oyun ücretsiz gösterimi ile tiyatro severlerle buluşacak.

FENER ALAYI VE SARAÇLAR CADDESİNDE KONSER

Edirne Belediyesi tarafından bu akşam fener alayı düzenlenecek. Saat:20.00’de Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanacak olan kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde, ellerindeki Türk Bayrakları ile Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek. Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusu Saraçlar Caddesi’nde devam edecek. Saat:21.00’de, Westside Hool’s Music, Ece Çığla ve Savaş Coşkun sahne alacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.