DOLAR 32,5741 0.1%
EURO 35,0081 0.47%
ALTIN 2.430,470,31
BIST 9.755,340,34%
BITCOIN 2095457-3,80%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yaz Spor Okulları açıldı

Yaz Spor Okulları açıldı

ABONE OL
30 Haziran 2022 11:01
Yaz Spor Okulları açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları Açılış Töreni Şükrüpaşa Atletizm Sahası’nda gerçekleşti. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının sona ermesinin ardından gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla spor okullarının açılışı gerçekleşti.

“YAZ SPOR OKULLARIMIZIN TEMEL AMACI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK”

Edirne Gençlik ve Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır, “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları ile bir çok branşta faaliyet göstermektedir. Ülkemizde ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı göstermiş bayrağımızı göndere çektiren sporcularımızın sporla tanışmalarının GSB Spor okulları ile olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Yaz Spor okullarına daha da önem vermekteyiz. Yaz Spor Okullarımızın en büyük temel amacı çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları başarılı birer sporcu yapabilmek, sporu tabana yaymak, spor kültürünün oluşmasında katkı sağlamak, saygılı hoş görülü bireyler olmalarını hedeflemektir. Özellikle temel eğitim çağında ki çocuklarımızın tatili girdiği yaz aylarında serbest zamanlarını, uzman antrenörlerimiz nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmeleri için mükemmel bir imkan verilerek ve aynı anda yüzlerce yavrumuza hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Spor Okullarında bu yıl çocuklarımız birçok branşta ücretsiz eğitim görecekler. Amacımız her alanda olduğu gibi her yıl farklı adımlar atarak faaliyetlerimize farklı branşlar ekleyerek çocuklarımızın spora duydukları ilgi ve alakayı arttırmaktır. Güçlü Türkiye için; okuyan, düşünen, kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren, yenilikçi, etik değerlere bağlı, öz güveni yüksek ve güçlü bir gençliğin yetişmesini sağlamak için çalışmalarımız sürekli devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle GSB Yaz Spor Okullarımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde ifade ettiği gibi zeki çevik aynı zamanda ahlaklı nesiller yetiştirilmesine vesile olmasını; çocuk ve gençlerimize yeni fırsatlara zemin hazırlamasını diler sizleri en kalbi duygularımla selamlar bol sporlu günler dilerim” dedi.

Şube Müdürü Murat Ulaşdır’ın konuşması sonrası yaz sezonu boyunca devam edecek GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullar’nda yer alan basketbol, futbol, voleybol, yakın dövüş, atletizm, jimnastik gibi birçok branş gösterilerini sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.