DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050185-0,80%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazıcıoğlu’nun kabrine Edirne toprağı götürecek

Yazıcıoğlu’nun kabrine Edirne toprağı götürecek

ABONE OL
23 Mart 2024 17:45
Yazıcıoğlu’nun kabrine Edirne toprağı götürecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Yol Partisi Edirne İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Arif Köroğlu, Muhsin Yazıcıoğlu’un 15.ölüm yıldönümünde partisinin Genel Başkanlığı tarafından Merhum Lider Muhsin Yazıcıoğlu için düzenlenen mevlit ve iftar programına katılmak üzere Ankara’ya yola çıktı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikast davasının hala sonuçlanamamasına tepki gösteren Köroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Muhsin Başkan sizi en az 3 sefer ölümden kurtardı” diyerek bu olayın aydınlanmasını istedi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun tam 15 sene önce yine belediye seçimlerinde Edirne’ye geldiğini hatırlatan Arif Köroğlu, Edirne’den toprak alarak merhum liderin mezarına götüreceğini ifade etti.

” 15 YIL ÖNCE MUHSİN BAŞKAN YİNE BELEDİYE SEÇİMLERİ İÇİN 10 MART’TA EDİRNE’DEYDİ”

Arif Köroğlu, “Milli Yol Partisi İl Başkanı ve Belediye Başkanı adayı olarak sizlerle Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun Mart ayında ölüm yıl dönümüyle ilgili bir araya geldik.  Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu 10 Mart 2009’da yine bir belediye seçimi dolayısıyla Edirne’ye getirmiştik. 10 Mart’ta Trakya Bölge Belediye Başkanı adaylarının tanıtımını yapmıştık. Muhsin Başkan geldiğinde farklı kişileri görünce dedim ‘Sayın Başkanım bu partinin içerisine değişik insanlar gelmiş. Ben bunların iyi niyette olduğunu hissetmiyorum. Biraz dikkat etmek gerekiyor’ dedim. Muhsin Başkan’da ‘Başkanım meyveyi herkes taşlar, gelsinler Allah’ın dediği olur’ dedi Ben üstelenmedim. Ve Esnaflar Odası’nın belediye başkan adaylarımızın tanıtımını yapmıştık. 15 yıl önce Muhsin Başkanımızın Edirne’ deki anımızdır bu” dedi.

“ÇÖZECEĞİZ DENİLDİ, HANİ NAMUS SÖZÜ?”

Merhum Lider Muhsin Yazıcıoğlu davasında o dönemki görevde bulunan isimlerin çözmeye yönelik söz verdiğini hatırlatan Köroğlu “O dönem başbakan yardımcısıyken bu bizim namus sözümüz. Biz bunu ne olursa olsun asla bırakmayacağız. Sonu nereye giderse gitsin biz bunu çözeceğiz dedi. Hani nasıl namus sözü? Yok. Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı’yken’ biz burada gördüğümüz videoda bazı şeyleri gerçekten suikast olduğunu beyan etti. Helikopterin söküldüğünü görürken bu kediler mi söktü diyor. Nerede bu kediler? Neden yargılanmıyor. Kayseri Valisi oradan diyor ki evet Muhsin Başkan bulundu Kayseri’ye getiriliyor dedi. Nerede? Beyefendiyi bir de yukarıya ödüllendirdiler.  15 yıldır inanın ki hiçbir şey bize yardımcı olma tarafında değiller. Her şey lafta kaldı” dedi.

“MUHSİN YAZICIOĞLU DAVASININ KAPANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ, BEDELİ NE OLURSA OLSUN”

Buradan tüm meclise, partilere sesleniyoruz. Bunları biz bırakmayacağız, sonu nereye giderse gitsin, ölüme de giderse gitsin, bu bedeli vereceğiz, asla asla bu mahkemelerin kapatmasına izin vermeyeceğiz. Kapatsalar da Allah şahit olsun, Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları bu olayı asla bırakmayacak. Çünkü burada iyi bir niyet yok. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Muhsin Başkan sizi benim bildiğim en az üç sefer ölümden kurtardı.

“MUHSİN BAŞKAN İÇİN DÜZENLENEN MEVLİD VE İFTAR İÇİN ANKARA’YA, KABRİNE DE EDİRNE TOPRAĞI GÖTÜRÜYORUM”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünde partisinin düzenleyeceğim iftar ve mevlit programı için Ankara’ya yola çıkacaklarını kaydeden Arif Köroğlu, “Biz, Pazar günü Allah nasip ederse Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun iftar yemeği var. İftar, hem iftar mevlit var. Gündüz mevlit dualar okunacak, akşama da iftar vereceğiz Ankara’da. Allah nasip ederse oradan buradaki Edirne halkımızın özellikle selamını ileteceğim. Buradan da toprak aldım, toprak götüreceğim Muhsin başkanımızın mezarına. Buradan tüm halkıma sesleniyorum, dualarınızı eksik etmeyin. Allah milletimize doğruları olanlardan nasip etsin. Yöneticileri de Allah inananlardan nasip etsin. Adaylardan değil, Allah’a inanmış, milletini seven, bağrına basan, taraf tutan değil, milletinden beraber olan insanlardan nasip etsin” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.