DOLAR 32,5726 0.26%
EURO 35,0006 0.06%
ALTIN 2.460,321,00
BIST 9.895,401,84%
BITCOIN 21012871,15%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YEE, Arnavutluk’ta TMV Başkanı Akgün ile söyleşi gerçekleştirdi

YEE, Arnavutluk’ta TMV Başkanı Akgün ile söyleşi gerçekleştirdi

ABONE OL
19 Kasım 2022 11:44
YEE, Arnavutluk’ta TMV Başkanı Akgün ile söyleşi gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arnavutluk’ta Tiran Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Başkanı Birol Akgün ile “Dünya ölçeğinde Türkiye olarak eğitimin neresindeyiz?” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Başkent Tiran’da Kitap Fuarı “Tirana 2022” kapsamında düzenlenen söyleşiye ülkedeki Türk ve yerel kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenci ve akademisyenler katıldı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Akgün, söyleşi programında eğitim diplomasisi konusunu konuştuklarını söyledi.

Son yıllarda ekonomik ve siyasi alanların yanı sıra kültür, sanat, edebiyat, müzik, sinema gibi pek çok alanda Türkiye’ye ilgi olduğunu vurgulayan Akgün, şu ifadeleri kullandı:

“Biz esasen Türkiye’nin eğitimde uluslararasılaşması perspektifi çerçevesinde dünyadaki yerimiz, konumumuz ve Türkiye’nin neden eğitim alanında ciddi bir çekim merkezi olduğunu konuştuk. Özetle yurt dışında eğitim faaliyetlerini yürüten Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Maarif Vakfı gibi kurumlarımızın yapmış olduğu faaliyetlere yönelik ilgi, alakayı da tartıştık. Dünyada bugün gerçekten, Balkanlar’da özellikle Türk diline ilişkin büyük bir ilgi var, Arnavutluk’ta Türkçe ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. Türkiye’de Arnavutça ikinci dil olarak öğretiliyor bu konuda anlaşmalar da var.”

Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş da kitap fuarı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlediklerini anımsatarak, üç gün boyunca birbirinden kıymetli misafirleri ağırladıklarını söyledi.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 16-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kitap fuarına katılım sağlayan Tiran Yunus Emre Enstitüsü, kendilerine ayırılan stanttan YEE’nin yayınlarının yanı sıra Türkiye’yi tanıtıcı materyallerin tanıtımını yapıyor, farklı yazarlarla söyleşiler düzenliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.