DOLAR 32,5701 0.22%
EURO 34,9407 -0.15%
ALTIN 2.443,320,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2090514-0,13%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Huzurevi’nin yer teslimi yapıldı

Yeni Huzurevi’nin yer teslimi yapıldı

ABONE OL
2 Ekim 2021 11:30
Yeni Huzurevi’nin yer teslimi yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Vali Ekrem Canalp’in koordinasyonunda gerçekleştirilen 200 yataklı yeni Huzurevi’nin yer teslim töreni gerçekleştirildi.

17 bin m2 kapalı alana sahip, bina ve donatıları ile birlikte 45 bin m2’lik bir alana yapılacak Huzurevi için Fırınlar Sırtı mevkiinde düzenlenen törenle birlikte iş makinaları huzurevinin yapılacağını alanda çalışmaya başladı.

Törene, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende ilk konuşmayı Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş gerçekleştirdi.

Özbaş yaptığı konuşmada, “Hayatlarının büyük kısmını, ailesine, topluma, vatanına ve milletine adayarak, günümüz gençliğini yetiştirmeye harcamış olan yaşlılarımızın hak etmiş olduğu saygı ve değeri görmesi, kaliteli, sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmesi hepimizin ortak amacıdır” dedi.

Edirne Huzurevi’nin 1990 yılında hizmete açıldığını belirten Özbaş, huzurevinin bugüne kadar hizmetlerine aralıksız devam ettiğini, bugüne kadar 846 vatandaşa hizmet ettiğini söyledi.

“2020 yılı verilerine göre 407 bin 763 kişi olan il nüfusumuzun yaklaşık 63 bin kişisini 65 yaş üstü nüfus oluşturmaktadır” diyerek konuşmasını sürdüren Özbaş şunları anlattı; “Türkiye genelinde yüzde 9.5 olan 65 yaş üstü nüfus oranı ilimiz genelinde yüzde 15.5 tir. Bu oranla ilimiz en yaşlı iller kategorisi içerisinde yer almaktadır. İlçeler bazında baktığımızda Enez yüzde 23.2, Havsa yüzde 22,3, İpsala yüzde 18,3, Keşan yüzde 14,3, Lalapaşa İlçesi yüzde 22,8, Süloğlu yüzde 20,7, Uzunköprü yüzde 20 ve Meriç’e baktığımızda ise nüfusun yüzde 27.8 ini 65 yaş üstü bireyler oluşturmaktadır. İlçelerimiz açısından değerlendirildiğinde, ülkemizin 65 üstü yaş grubu ortalamasının neredeyse iki katına denk gelmektedir” dedi.

Yüklenici Müteahhit Ali Kılıç da, 50 yıldır müteahhitlik hizmeti yaptığını ve Edirne’ye en iyi şekilde müteahhitliğinin ustalık eseri olarak bir huzurevi inşaatı yapıp halkımızın, milletimizin hizmetine sunmak olduğunu söyledi.

 “EDİRNE’NİN NÜFUS PROJEKSİYONUNU BUGÜNDEN GÖRÜYORUZ”

Son olarak konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp de, toplumun ve devletin yaşlılara özel yükümlülükleri olduğunu belirtti.

Edirne’nin nüfusunun gittikçe yaşlandığına vurgu yapan Vali Canalp şunları söyledi;

“Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiği üzere 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günüdür. Yaşlılık aynen çocukluk gibi, gençlik gibi, yetişkinlik dönemi gibi insan hayatının dört ana devresinden bir tanesidir. Hepimiz eğer ömrümüz var ise günün birinde bu döneme erişeceğimizi biliyoruz. Ast olan ve önemli olan şey aynen çocukluğu, gençliği, yetişkinlik dönemini kaliteli şekilde yaşadığımız gibi, yaşlılık dönemimizi de kaliteli bir hayatla sürdürebilmektir. Bugün burada yeniden inşa edeceğimiz Edirne merkeze hizmet verecek olan ve bütün ilçelere de aynı şekilde hizmet verecek olan huzurevi aslında proaktif devlet anlayışının bir sonucudur. Çünkü biz sadece şuan da var olan ihtiyaçları değil Edirne’nin gelecekteki ihtiyaçlarını da, Edirne’nin nüfus projeksiyonunu da bugünden gördüğümüz içindir ki bu şekildeki bir yatırıma ihtiyaç duyduk ve bununla ilgili çabalarımızı, gayretimizi arttırma ihtiyacı duyduk. Edirne’deki huzurevi devlet imkanlarıyla inşa edilecek, Uzunköprü’deki huzurevi ise hem devlet hem de hayırseverlerin desteğiyle yapılacak.

“EDİRNE’DEKİ NÜFUS, TÜRKİYE’DEKİ NÜFUSTAN DAHA HIZLI YAŞLANIYOR”

Edirne’nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Türkiye’nin de nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Ancak Edirne’deki nüfus Türkiye’deki nüfustan çok daha hızlı şekilde yaşlanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Edirne’de huzurevlerine duyacağımız ihtiyaç Türkiye’deki diğer vilayetlerin duyacağı ihtiyaçtan çok daha belirgin olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından iş makinaları huzurevinin yapılacağını alanda çalışmaya başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.