Sırbistan’da Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Yeni Pazar kenti, sözde “Sırp Cumhuriyeti Günü” kutlaması yapan aşırı milliyetçi Sırpların provokatif eylemine sahne oldu.
Balkan News’te yer alan habere göre; Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi tarafından anayasaya aykırı olduğuna hükmedilen sözde Sırp Cumhuriyeti Günü kutlamaları, bu yıl Sırbistan’da da yapıldı.
Sırbistan polis memurlarının yılbaşı gecesi Srebrenitsa soykırımını överek Yeni Pazar ve Seniçe kentlerinde yeni katliam çağrısı yapan şarkılar söylediği videoların yayılmasından sonra sözde Sırp Cumhuriyeti günü kutlamaları için Yeni Pazar kentinin seçilmesi, endişeye neden oldu.
Bosna Hersek’te Müslümanlar için katliam ve soykırımın başlangıcını temsil eden 9 Ocak gününde Bosna Hersek’in birçok kentinde provokatif eylemler yapıldı.
Brçko Özerk Bölgesi’nde “Sindikat” isimli taraftar grubu trafiği kapatırken şehirde Srebrenitsa Soykırımı’na atfedilen bir duvar resmi saldırıya uğradı. Foça kentinde ise savaş ve soykırım suçlusu Ratko Mladiç lehine pankart açıldı.
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026
1
Sırbistan’da 6,5 milyondan fazla kayıtlı seçmen sandık başına gidiyor
2
Sırbistan hükümeti, Kosova plakalı araçların serbest dolaşımını onayladı
3
Sırbistan’da göç nedeniyle nüfus eriyor
5
Belgrad’daki 100’den fazla okulda bomba ihbarı
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).