DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074041-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeniden cezaevine

Yeniden cezaevine

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:28
Yeniden cezaevine
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda tekstil ürünleri satan, ancak daha çok sosyal paylaşım sitesinde kendi adına açtığı hesaptan şehrimizdeki bir çok kurum ve kuruluşa yönelik paylaşımlarında kendisini adeta ‘dürüstlük abidesi’ olarak tanıtan eski butikçi Şükrü Benli, Edirneli işadamı Cem Sultan Çelik’in Edirne 2. Asliye Ceza Mahkemesine sunduğu ve kişisel verilerin yer aldığı yazılı beyanının örneğini dosyaya taraf olması nedeniyle aldı. Daha sonra işadamı Çelik’e ait beyan dilekçesini kişisel verilerini kapatmadan hükümlü Şükrü Benli tarafından kişisel facebook hesabından 1 Temmuz 2016 tarihinde yayınladı.

Edirneli işadamı Cem Sultan Çelik, kişisel verilerinin yer aldığı dilekçe örneğinin Şükrü Benli tarafından sosyal medya hesabından yayınlaması üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına 4 Temmuz 2016 tarihinde suç duyurusunda bulundu. Edirne Cumhuriyet Savcısı Selim Cüre tarafından yürütülen soruşturma sonunda Benli hakkında Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesine 1 Kasım 2016 tarihinde kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak suçundan dava açıldı.

CEZA ALDI

Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 14 Şubat 2017 tarihinde yapılan duruşmada sanık Şükrü Benli, suçlamaları kabul etmediğini ve haber amaçlı olarak sosyal medyada yayınladığını söyledi. Mağdur işadamı Cem Sultan Çelik ise, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme şikayetçi ve sanık ifadelerinin tamamlanmasından sonra dosyadaki delil durumuna göre Şükrü Benli hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme ayrıca, sanık Benli’nin daha önce de, aynı suçtan sabıkasının olması bir daha suç işlemekten çekinmeyeceği gerekçesiyle hakkında olumlu kanaat oluşmadığından verdiği cezanın geri bırakılması ya da ertelenmesine yer olmadığına da karar verdi.

11 AY SONRA CEZA KESİNLEŞTİ

Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesinin 1 yıl 8 aylık hapis cezasının sanığın daha önce de, aynı suçtan sabıkasının olması ve yasanın emrettiği alt sınırdan uzaklaşılmadığı gerekçesiyle işadamı Cem Sultan Çelik cezayı temyiz etti. Sanık Şükrü Benli’de hakkındaki cezanın yersiz olduğu gerekçesiyle bozulması istemiyle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde temyiz etti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesinin 14 Şubat 2017 tarihinde verdiği 1 yıl 8 ay hapis cezasına ilişkin dava dosyasındaki incelemesini 15 Haziran 2017 tarihinde tamamladı. İstinaf Mahkemesi yerel mahkemenin Şükrü Benli hakkında verdiği 1 yıl 8 ay hapis cezasının usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, kanunda gösterilen suç tipine uyduğu ve cezanın kanuni olduğu gerekçesiyle onayladı. Ayrıca cezası süresince kamu hizmetlerinden de yararlanamayacak.

CEZA KESİNLEŞTİ

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi yerel mahkemenin 1 yıl 8 ay hapis yönündeki kararını onayladıktan sonra dosyayı Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme istinaftan dönen dosyayla ilgili olarak 10 Temmuz 2017 tarihinde kararı kesinleştirerek infazı için savcılığa gönderdi. Savcılık, kesinleşen karar üzerine hükümlüye tebligat yaparak infazı için teslim olmasını isteyecek.

İKİNCİ KEZ CEZA ALDI

Hükümlü Şükrü Benli daha önce de Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından gazeteci Lütfü Karakaş’a ait kişisel verileri yaymak suçundan 2 yıl 1 ay hapse mahkum edilmiş ve cezası onaylanmıştı. Cezanın kesinleşmesinden sonra butikçi Benli’nin cezası Edirne Tarım Açık Cezaevi’nde infaz edildikten sonra denetimli serbestlik ile bir  süre önce tahliye edilmişti.

HALEN DEVAM EDEN 4 YARGILAMASI VAR

Gazeteci Lütfü Karakaş ve işadamı Cem Sultan Çelik’e ait kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak suçundan hükümlü Şükrü Benli’nin halen aynı suçtan gazeteci ve işadamlarına yönelik çeşitli Asliye Ceza Mahkemelerinde devam eden çok sayıda yargılaması ise sürüyor.

SABIKA GEÇMİŞİ KABARIK

Alipaşa Çarşısı’ndaki butiğini kapatma kararından sonra, elinde kalan mallarını Edirne Belediye Başkanlığına satan Şükrü Benli, daha önce de, kendisinden 21 yaş küçük genç kıza telefonla sarkıntılık yaptığı gerekçesiyle, işyerinden ayrılan 17 yaşındaki genç kız N.G.’yi tehdit suçundan 5 ay hapis cezası almış ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Benli’nin çalışanına yönelik hakaret suçundan ise 1500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Kız kardeşine yönelik basit yaralamadan ve ayrıca kaçakçılık suçundan da aldığı cezalar bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.