DOLAR 32,4927 -0.16%
EURO 34,9316 0.2%
ALTIN 2.439,850,70
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2063966-2,22%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yenikapı’da Kudüs için buluştular

Yenikapı’da Kudüs için buluştular

ABONE OL
11 Şubat 2020 10:17
Yenikapı’da Kudüs için buluştular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi tarafından ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı ‘Yüzyılın anlaşması’ adıyla açıkladığı tek taraflı ‘Ortadoğu Barış Planı’na tepki göstermek amacıyla Yenikapı Meydanı’nda ‘Büyük Kudüs Mitingi’’düzenlendi. Mitingde konuşan liderler Trump’ın planına tepki gösterdi. Mitinge Saadet Partisi Edirne İl ve İlçe Teşkilatları da tam kadro katıldı.

Saadet Partisi’nin “Siyasi tartışmaları bırakıp Kudüs’ün özgürlüğünde birleşelim” mesajına karşılık veren yüz binlerce Kudüs sevdalısı, Türkiye’nin dört bir yanından Yenikapı’ya akın etti. Mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdulah Sevim Açış Konuşmasında; “Akan kan dursun, Yeni bir Dünya kurulsun istiyoruz” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Plana hep beraber karşı çıkacağız” sözünü verdi.

“BUGÜN YENİKAPI’DA, IRKÇI EMPERYALİZME KARŞI KÜRESEL İNTİFADANIN MEŞALESİNİ YAKIYORUZ”

Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı’nın da kadını ile erkeği ile genci ile yaşlısı ile katıldığı mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bugün Kudüs için buradayız. Mescid-i Aksa için buradayız. Şehitlerimiz için buradayız. Yeryüzünün bütün mazlumları için buradayız. İdlib için, Doğu Türkistan için, Arakan için buradayız. Bugün İstanbul’da, Yenikapı’da, ırkçı emperyalizme karşı küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz” mesajını verdi.

“YENİ HAÇLI SEFERİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Kudüs, Osmanlı Devleti boyunca bütün dinlerin özgürce yaşandığı bir yerdi” diye sözlerine başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz Müslümanlar için Kudüs kutsaldır. İlk Kıblemizdir. Kudüs, barış şehri olmalıdır. Yahudiler Haçlı zihniyetine karşı Müslümanlarla beraber savaşmıştı. Bugün çağımızın Haçlı zihniyeti ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

“ÜMMET BOYUN EĞMEZ!”

Mitinge katılan Hamas İslam Direniş Hareketi Kudüs Sorumlusu Musa Akkari ise “Biz buraya kahramanların olduğu yerden, şehitlerin mekânı Kudüs’ten geldik, kuşatma altındaki Gazze’den geldik, baskı altındaki Batı Şeria’dan geldik. Bugün buraya Yüzyılın Anlaşması’na boyun eğmemeye, boyun eğenlere dur demeye geldik” dedi.

Miting’e Katılan Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davudoğlu, “Kudüs, Müslümanlardan arındırılmak isteniyor. Bize bu seslenme imkânını veren Saadet Partisi’ne ve Genel Başkanına teşekkür ediyorum. Bizlere Filistin sevdasını aşılayan Prof. Dr. Erbakan Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da “Planın adında ‘barış’ geçmesi barışı getirmez.”

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam ise  “Filistin huzurlu olursa Dünya huzurlu olur” başlıklı birer selamlama konuşması yaptılar.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.