DOLAR 32,5559 0.04%
EURO 34,9970 0.36%
ALTIN 2.425,460,10
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2087584-4,10%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yeşilay’dan ‘bırakabilirsin’ uygulaması

Yeşilay’dan ‘bırakabilirsin’ uygulaması

ABONE OL
10 Şubat 2022 09:37
Yeşilay’dan ‘bırakabilirsin’ uygulaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, Yeşilay’ın, Sağlık Bakanlığı ile geliştirdiği ‘Bırakabilirsin’ mobil uygulamasına dikkat çekerek, uygulamanın sigara bırakma kararı alan vatandaşlara destek olacağını söyledi. Öte yandan Yeşilay tarafından 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Saraçlar Caddesi’nde bağımlıkla mücadeleye dikkat çeken karikatür sergisi açıldı.

Yeşilay Edirne Şubesi tarafından 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Saraçlar Caddesi’nde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Yeşilay tarafından uluslararası yarışmada seçilen karikatürlerin yer aldığı sergi açıldı. Sergiyi gezen Şehit Asım İlkokulu 1.sınıf öğrencileri de bağımlılıkla mücadele amacıyla hazırladıkları pankartları taşıyarak büyüklerine mesaj verdi.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADALE İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

Burada açıklamada bulunan Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, Yeşilay olarak, tütün bağımlılığı ile mücadelede önemli adımlar attıklarını belirterek, “Hem bağımlılığın oluşmasını engellemek hem de bağımlılıktan kurtulmaya destek olmak için pek çok çalışma yürütüyoruz” dedi.

“BIKABİLİRSİN UYGULAMASI DESTEK OLACAK”

Bağımlıkla mücadele kapsamında Yeşilay’ın Sağlık Bakanlığı ile geliştirdiği ‘Bırakabilirsin’ mobil uygulamasının sigara bırakma kararı alan vatandaşlara destek olacağını belirten Bayrak, “Bırakabilirsin mobil uygulamasını vatandaşlarımıza sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Artık herkes sigaradan kurtulma sürecinde ihtiyaç duyduğu desteği uygulamamızdan alabilecek. Bırakabilirsin uygulaması; sigarayı bırakma kararı verenlerin bırakma sürecinde onlara destek oluyor. Uygulama kapsamında sigarasız geçen gün sayısı ve sigara içmeyerek sağlanan ekonomik tasarruf bilgiler de yer alıyor. Daha fazla desteğe ihtiyaç duyanlar ise ücretsiz olarak Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı 115’e ulaşabiliyorlar. Herkesin erişebileceği ve her an yanlarında olacak bir uygulamayı hizmete sunmaktan mutluluk duyuyor; tüm vatandaşlarımıza 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde ‘Bırakabilirsin’ diyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.