DOLAR 32,4048 0.13%
EURO 34,8033 0.02%
ALTIN 2.403,100,27
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19299443,56%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yılbaşında hindi yerine kaza rağbet var

Yılbaşında hindi yerine kaza rağbet var

Edirne'de yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi, yerini kaz etine bıraktı.

ABONE OL
27 Aralık 2023 16:29
Yılbaşında hindi yerine kaza rağbet var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi, yerini kaz etine bıraktı. Her yılbaşı yaklaştığında vatandaşların evlerinde ve mekanlarda ilk tercih ettiği hindi eti oluyordu. Ancak bu yıl hindi gözden düşerek yerini kaz etine bıraktığı görüldü. Vatandaşların kaz tercih ettiğini belirten yetiştirici Halim Aydın, “Yılbaşında hindi yerine kaz isteyenler var. Geçtiğimiz yılbaşında en az 30 tane sattım. Eti çok lezzetli kazın. Aşırı lezzetlidir” diye dile getirdi

“KAZ ETİ ÇOK LEZZETLİDİR, BU YILBAŞINDA HİNDİNİN YERİNİ ALDI”

Kaz satışlarının bu yıl başında daha çok olacağını ve vatandaşların aşırı lezzetli olan kaz etini tercih edeceğini dile getiren Kaz yetiştiricisi Halim Aydın ” 10 yıldır kaz bakıyorum. Lalapaşa Çallıdere Köyü’nde yetiştiricilik yapıyoruz. Genelde hep bu 25 Kasım Stadı yanında satış yapıyoruz. Yılbaşında hindi yerine kaz isteyenler var. Vatandaşlar hem geleneksel lezzetleri yaşatmak hem de sevdikleriyle birlikte sofralarını zenginleştirmek adına özel olarak  kazları tercih ediyor. Geçtiğimiz yılbaşında en az 30 tane sattım. Arpa, buğday, lahana kabuğu ne verirsen onu yer. Nisan Temmuz arasında merada sadece ot yer, yem vermeye de gerek yok. Eti çok lezzetli kazın. Aşırı lezzetlidir. Pişirenlerin anlattığına göre etini iki gün tuzda bekletip öyle pişirdiğinde çok lezzetli olduğu söyleniyor. Tanesi 750-800 olarak satıyoruz. İlgi güzel. Vatandaşlar sürekli soruyor. Kaz etinin tadını, lezzetini bilen mutlaka gelir alır ya da ayırtır. Bu yılbaşı akşamına kadar da çok iyi satışlar yaşanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“KAZLARIN YUMURTASI 3 TAVUK YUMURTASINA BEDEL VE LEZZETLİ”

Kaz yetiştirenlerin yumurta konusunda karlı çıktığını, tavuktan daha çok yumurta sağladığını belirten Halim Aydın “Kazların yumurtası da çok lezzetli. 3 tavuk yumurtasına bedel. Tavada yağda yiyoruz bir tane. Bunlar yılbaşından sonra yumurtlayacak, beyaz kazlar 60-70, koyu renkliler 10-15 kadar yumurtluyor. Tavuk gibi yumurtluyor. 1 sezonda 30 kazdan ortalama 350 yumurta bile alıyorum. Dediğim gibi bir yumurta 3 tavuk yumurtasını bedel” diye kaydetti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.