DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20391526,56%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yola çıkmak yasak, başvuru serbest

Yola çıkmak yasak, başvuru serbest

ABONE OL
6 Nisan 2020 22:12
Yola çıkmak yasak, başvuru serbest
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi’nin bugün, şehirlerarası seyahatin yasak olduğu salgın ortamında adeta yangından mal kaçırırcasına kadrolaşma izlenimi veren türden bir kadro ilanı açması, fırsat eşitliğine yönelik ciddi soruları da beraberinde getirdi.

Yeniçağ Gazetesi’nden Selim Öztürk’ün özel haberine göre, Trakya Üniversitesi kadro ilanlarından birisi, özellikle dikkat çekiciydi. Üniversitenin Dış İlişkiler Müdürü M.T’nin alanı ile olduğu izlenimini veren bu kadro ilanının, M. T’nin profesörlüğü için mi açıldığı bir yana diğer kadro ilanlarına ülke genelindeki insanların nasıl başvuracağına yönelik kafalarda soru işareti oluşturdu. M.T’ın eşi Z.T’nin yakın bir zaman önce üniversite kadrosuna alınması gibi örnekler, M.T’nin bu üniversitede etkin olduğu şeklinde yorumlanıyor. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na çok yakın isimlerden olan M.T’nin profesörlüğü için çıkarılmış olsa da olmasa da kendisinin yararlanacağı belli olan ve bu sene kabul edilen bir karar, büyük kolaylıklar içeriyordu. 4 Temmuz 2020’ye kadar süresi olan son Trakya Üniversitesi yönetmeliğine göre Profesör ve Yrd. Doçentlere eski kriterler uygulanmakta.Yani puan bazında yükselmek için çok daha hafif şartlar. Bundan sonrakiler içinse bu durum geçerli olmayacak. Bu durumda alel acele çıkarılan bu ilan, rektörün görevinin bitimine 4 ay kala, bazı kimselere Profesörlük kadrosu için fırsat eşitliği mi çiğneniyor? Şeklinde soru işaretlerine neden oldu. Üniversite ayrıca geçtiğimiz günlerde toplum vicdanını yaralayan bir olayla gündeme gelmişti.Rektör Tabakoğlu’nun Doktor olan eşi, Uzm.Dr. Nilgün Tabakoğlu, diğer tüm doktorlara Pandemi görevi verilirken faaliyet çizelgesinde adı görünmediği için Oda Tv’nin haberine konu olmuştu. Ayrıca Edirne Olay Gazetesinin üniversite kaynaklarından aldığı bilgiye göre’de,Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu’un eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun yanısıra Rektöre yakınlıklarıyla bilinen ve Hastahaneyle döner sermaye payı almasının dışında ilgisi olmayan ve hastahaneye hiç gelmediği belirtilen Hastahane Başmüdürü ve Genel Sekreter adına Genel Sekreter Yardımcısı Vekili  Ahmet Sezgin, Koronovirüs salgını programı yapılmadan hemen önce T Ü Hastahanesi Plastik Cerahiye Bölümünde Estetik Ameliyatla yüzünü gerdirdiği iddia edilen Hemşirelik Hizmetleri Müdürü (Başhemşire)ve  Öğretim Görevlisi Saadet Elmas’ta Korona virüsle mücadele kapsamında “muaf” tutulmuş durumdalar

Korona virüsle mücadele esnasında hayatını kaybeden öğretim görevlileri ve doktorların vicdanını yaralayan bu tür haberlere yönelik rektör herhangi bir açıklamada bulunmadı. Yine geçtiğimiz yaz üniversite bir kadına şiddet olayı ile medyaya düşmüş, Rektör Tabakoğlu’nun tercümanlığını yapan öğretim görevlisi Sezgin Kondal tarafından ağır şekilde darp edilen Jale Aylin Çelik’le ilgili haberler, üniversite yönetimi tarafından basından ustalıkla gizlenmişken bir anda medyaya düşmüştü. Şimdi de Trakya Üniversitesi yola çıkmanın ve şehirlerarası ulaşımın yasak olduğu bir dönemde üniversitenin kurumsal sayfasından kadro ilanı yayınladı ve kadro açılacak bölümlerin acil kadro ihtiyacı olan bölümler olmaması ve M.T’nin akademik çalışma alanına dair adeta adrese teslim ilanlar olması ayrıca dikkat çekti. Bu bölümlere başvuracak kişilerden istenilen çalışmaların “sanki önceden adı bilinen kimseler için çıkarıldığı” zannı oluşturacak detay çalışmalar olması şaşırtıcıydı. Trakya Üniversitesi geçtiğimiz senelerde 50.ci sıralarda iken şu anda 1980 sonrasında kurulan kendi ayarındaki üniversiteler arasında son sırada yer alıyor. Sıralamadaki yeri ise 72. Üniversitenin akademik alandaki bu düşüşüne yönelik üniversite tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: www.yenicaggazetesi.com.tr

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.