DOLAR 32,5602 0.21%
EURO 34,9855 0.01%
ALTIN 2.448,710,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20960920,01%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunan şiddeti

Yunan şiddeti

ABONE OL
3 Mart 2020 10:33
Yunan şiddeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok sayıda düzensiz göçmen, Meriç Nehri’nden botlarla Yunanistan tarafına geçmeye devam ediyor…

Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin sınıra akını devam ederken, Yunanistan sınır güvenlik güçlerinin mültecilere yönelik insanlık dışı muamelesi ise sürüyor. Kastanies Sınır Kapısı’nın önünde jiletli tellerle barikat kuran Yunanistan güvenlik güçleri, düzensiz göçmenlere sık sık tazyikli su sıkıyor, zaman zaman ses ve göz yaşartıcı bomba atıyor, zaman zaman da plastik mermi kullanıyor. İpsala bölgesinden Yunanistan’a geçmek isteyen bir göçmen ise Yunan askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Avrupa’ya geçmek isteyen düzensiz göçmenleri gelişi sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 100 binin üzerinde göçmenin Edirne’den Avrupa’ya geçtiğini açıklaması sonrası sınırı geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin kente gelişleri arttı.

Hem kara hem de nehir sınır hattını geçiş için kullanan düzensiz göçmenler daha çok nehir geçişlerini kullanıyor. Sınır köylerinde yoğun düzensiz göçmen hareketliliği gözleniyor.

TAMPONDA BEKLEYENLER VAR

Yunanistan’ın kapıları açacağı umuduyla Pazarkule – Kastanies sınır kapıları arasındaki tampon bölgedekileri bekleyişi de sürüyor. Geceyi buralarda geçiren 2 binin üzerinde düzensiz göçmen zor şartlarda bekleyişlerini sürdürüyor.

VALİLİK KOORDİNASYONUNDA ÜÇ ÖĞÜN YEMEK DAĞITILIYOR

Geceleri soğuk hava çocuklu aileleri daha çok etkiliyor. Edirne Valiliği koordinasyonunda İl Göç İdaresi Müdürlüğü göçmenlere 3 öğün yemek dağıtımı yapıyor.

HEM KARADAN HEM DE NEHİRDEN GEÇİŞLER SÜRÜYOR  

Avrupa’ya geçmek isteyen yüzlerce düzensiz göçmen, nehir ve kara hattını denemeye devam ediyor. Meriç Nehri’ni botlarla geçen düzensiz göçmenler, kara sınırını da deniyor. Sınır tellerini makasla kesen ya da üzerinden atlayan düzensiz göçmenler, Yunanistan’a ayak basıyor.

İNSANLIK DIŞI MÜDAHALE

Kastanies Sınır Kapısı’nın önünde jiletli tellerle barikat kuran Yunanistan güvenlik güçleri, düzensiz göçmenlere sık sık tazyikli su sıkıyor, zaman zaman ses ve göz yaşartıcı bomba atıyor, zaman zaman da plastik mermi kullanıyor.

SIRTINDAN VURULAN GÖZÇEN HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan İpsala bölgesinden Yunanistan’a geçmek isteyen Ahmet Ebu Emed adlı göçmen Yunan askerlerinin açtığı ateş sonucunda sırtından vurularak hayatını kaybetti.

Haber Merkezi / AA

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.