DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2075200-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yurtdışı seyahatleri, evleri anlatıldı

Yurtdışı seyahatleri, evleri anlatıldı

ABONE OL
11 Ekim 2021 11:12
Yurtdışı seyahatleri, evleri anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mardin adliyesinde görevine devam eden ve uzun yıllar Cumhuriyet Savcısı olarak Edirne adliyesinde çalışan Fatih Aslan’ın, ‘Görevi Kötüye Kullanmak’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak dinlenen Seyit Ahmet Bulut, “Haftada 3-4 defa yurtdışına gidiyordu. Edirne’de 6-7 yerde evi olduğunu biliyorum. Bir hakim ile avukat arasında WhatsApp yazışmalarında kendisiyle ilgili önemli bilgiler var” dedi. Tanık Aydın Uçar ise, kendisine ait daireyi Savcı Aslan’a sattığını ancak kimin adına tapuya kayıt ettirdiğini bilmediğini anlattı.

Lütfü KARAKAŞ’ın özel haberi

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya sanık eski Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan katılmadı. Sanık Aslan’ı mahkemede Avukat Behlül Semerci temsil etti. Mahkeme Başkanı Bülent Çelik, tanıklar Yakup Ocak ve Yusuf Çılak’ın talimatla alınan ifadelerin dosyaya geldiğini zapta geçirdi.
Tanık Seyit Ahmet Bulut mahkeme salonuna alınarak yemin ettirildikten sonra ifade verdi. Tanık Seyit Ahmet Bulut, sanık savcının şehirde bulunan gazetecilere, iş adamlarına ve yüksek bürokratlara sahte mail yoluyla birilerine şikayet ettirerek daha sonra sıkıştırarak aldığı yönünde duyumları olduğunu anlattı.

YAZIŞMALAR VAR

1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bülent Çelik’in sorularını da yanıtlayan tanık Seyit Ahmet Bulut, bir hakim ile avukat arasında WhatsApp yazışmalarında anlatımlarını destekleyen yazışmalar olduğunu, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konunun soruşturulduğunu ifade ederek, “Soruşturma konusu yazışmalarda sanık Savcı Fatih Aslan’la ilgili konuşmalar geçmektedir.”dedi.

6-7 YERDE EVİ OLDUĞUNU BİLİYORUM

Mahkemedeki ifadesinde tanık Seyit Ahmet Bulut, sanığın 6-7 yerde evinin olduğunu bildiğini, bu bilgileri tesadüfen öğrendiğini kaydederek, “Bu evlerin 3-4 tanesi kendi adına, birkaç tanesi N.Ş. adına olabilir. Benim bildiklerim basından ve şahıslardan bu şekildedir. Ayrıca hali hazırda evlerin bazıları satılmaya çalışılıyor. Ben inşaat işleri ve emlakçılık yaptığım için bilgim oldu” dedi.

Mahkeme Başkanı Bülent Çelik’in sorusu üzerine, sanık Savcı Fatih Aslan’ı bizzat tanımadığını, kendisiyle hukuki ve ticari ya da sosyal ilişkisi olmadığını anlatan Tanık Seyit Ahmet Bulut, “Ben kendisine ev, araba veya başka bir şey satmış değilim. Kendisiyle danışıklı olarak aynı tarihlerde yurtdışına çıkmadım.”dedi.

HAFTADA 3-4 DEFA YURTDIŞINA ÇIKIYOR

Tanık Seyit Ahmet Bulut, sanık Savcı Fatih Aslan’ın hafta 3-4 defa yurtdışına çıktığını, tesadüfen aynı tarihlerin denk gelmiş olabileceğini anlatarak, “Kendisinin nalbur bir arkadaşı vardı yurtdışına gittiğini o anlatıyordu. N. isimli kişi inşaat ve araba alım satımı yapar. N.Ş. ile ben tanışmaktayım. Kendisi benden boya sıva işi istedi, araba ev satıyor bu sebeple tanıyorum. Kendisiyle bir iş yapmadım. Ben savcı beyin arabasını satışa çıkardığını duymuştum.  Zannedersem 34 SAV plakalı bir araçtı. Kendisi tarafından hakkımda herhangi bir soruşturma yürütülmüş değil. İfadeye çağırmadı. Bilgim dışında yürüttüyse bilmiyorum” dedi.

DAİREYİ ARACIYLA SATTIM

Mahkemede tanık olarak dinlenen Aydın Uçar ise, sanık savcıyı hastanede laborant olarak çalışan N.Ş. aracılığı ile tanıdığını mal varlığıyla ilgili bilgisinin olmadığını, ancak inşaat aşamasında aldığı bir dairesinin olduğunu söyleyerek, “Ancak tapuları üzerime çıkmamıştı. Bu daireyi N.’nin vasıtasıyla Fatih bey aldı. Ancak kendi üzerine mi, yoksa bir başkası adına mı bilmiyorum. Hatırladığım kadarıyla 160-165 bin liraya sattım ve parayı bizim hesaba yatırdılar. Daha doğrusu daire benimdi, ama Onur-Er inşaat üzerine görünüyordu. Onur-Er inşaat üzerinden benim muvaffakatım ile satışı yapıldı. Tapuda satın alan olarak kim yazıldı bilmiyorum” dedi.

ARACI SATIN ALDIM

Tanık Aydın Uçar, vekaleten N.Ş.’nin otomobil sattığını ve aracın Fatih Aslan’a ait olduğunu duyduğunu ve kendisiyle tanıştığını anlattığı mahkemedeki ifadesini, “Hatırladığım kadarıyla otomobili 2017 yılında 240-160 bin liraya aldım. Dükkanıma gelip aracı teslim etti. Müfettişlere daha önce ifade verdim. Antalya’da yapılan araç satışıyla ilgili bilgi yok” diyerek tamamladı.

Tanık ifadelerinin tamamlanmasından sonra, sanık Fatih Aslan’ın Avukatı Behlül Semerci, beyanlara karşı yazılı beyanda bulunacaklarını ve mahkemenin görevsizlik kararı vermesini talep etti. Duruşma savcısı ise eksik hususların tamamlanmasını talep etti.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi, müştekiler Ukrayna uyruklu Anatoly Goncharyuk ve Mykhaylo Gencharyuk’un şikayet ve delillerin tespiti için Ukrayna adli makamlarına yazılan talimatın cevabının beklenmesi, tanık Seyit Ahmet Bulut’un ifadesinde geçen WhatsApp yazışmalarının ilgili bölümlerinin UYAP üzerinden alınması için yargılamayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAY NEYDİ?

Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Ukraynalı yolcuların beyan etmesine rağmen yanlarında getirdiği 853 bin Amerikan Dolarına el konulmuştu. El konulan döviz Avukatlarının bilgisi dışında sanıklara iade edilmişti. Bunun üzerine HSK Müfettişlerinin raporuna istinaden, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan hakkında, Görevi Kötüye Kullanmak suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. HSK Müfettişleri, soruşturma sırasında, Savcı Aslan’ın banka hesaplarını da incelemiş ve geliri orantılı olmadığı tespit etmişti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.