DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2075599-1,97%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüz yüze eğitim için el ele verdiler

Yüz yüze eğitim için el ele verdiler

ABONE OL
10 Şubat 2021 12:28
Yüz yüze eğitim için el ele verdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Edirne’deki köy okulları da idareci, öğretmen, hizmetli, veli ve köy sakinleri tarafından el birliğiyle eğitim öğretime hazırlanıyor.

İlkokul ve ortaokullarda yüz yüze eğitimin usul ve esaslarını belirlenmesiyle köy okullarında 15 Şubat Pazartesi günü çalacak ders zilinin telaşı başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulları kontrol ederek hazırlıkları denetlerken, okullarda temizlik çalışmaları sürüyor.

Yüz yüze eğitimin başlayacağı Tayakadın Şehit Cem Havale Ortaokulu ve İlkokulunda da hummalı çalışma sürüyor.

Merkeze bağlı 8 köyden 55 öğrencinin taşımalı sistemle geldiği 185 mevcutlu okul, idareci, öğretmen, hizmetli, veli ve köylüler tarafından eğitime hazırlanıyor.

Veliler, okuldaki temizlik çalışmalarına gönüllü olarak katılıp cam siliyor, kütüphaneyi temizliyor. Köylüler de okulun eksiklerinin giderilmesinde idarecilere yardımcı oluyor.

“Öğrenciler de veliler de biz de çok sevinçliyiz”

Köy muhtarı Erkut Deveci, AA muhabirine, okulun Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 aydır kapalı olduğunu söyledi.

Okulun tekrar açılmasından dolayı çok memnun olduklarını belirten Deveci, “Öğrenciler de veliler de biz de çok sevinçliyiz. Bu süreçte okulumuzun pandemi kurallarına uygun olarak hazırlanmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Valiliğince gerekli önlemler alındı. Biz de muhtarlık olarak elimizden geleni okul müdürü ve velilerle yaptık.” diye konuştu.

Okulda 2 çocuğu eğitim gören velilerden Müzeyyen Katırcı da okulların açılmasını dört gözle beklediğini vurguladı.

Okulun hazırlanmasına yardımcı olduğunu söyleyen Katırcı, “Çocuklarımızın okuldan geri kalmasını istemiyoruz. Çocuklarım yeniden okula başlayacak, mutluyum. İnşallah bundan sonra aralıksız yüz yüze eğitime devam edebilirler.” değerlendirmesinde bulundu.

Velilerden Seda Koman da diğer velilerle aralarında anlaşarak temizlik çalışmalarına destek verdiklerini dile getirerek, “Her şey çocuklarımız için. Çocuğum da çok seviniyor okullar açılacak diye. Yüz yüze eğitim daha iyi çocuklarımız için.” ifadelerini kullandı.

Okul öğrencilerinden Kübra Özer de okulların açılacak olmasını sevinçle karşıladığını söyledi.

Alınan önlemlere uyacağına işaret eden Özer, “Öğretmenlerimi, arkadaşlarımı ve arkadaşlarımla oynamayı çok özledim ama arkadaşlarımla fazla yakınlaşmayacağım. Mesafemi koruyacağım, maskemi takacağım. Ellerime dezenfektan süreceğim. Ellerim kirliyse yıkamadan yüzüme dokunmayacağım.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.