DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053262-2,02%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Zihinsel Engelli Gençlerin Spor Yoluyla Sosyal İçerme Projesi”

“Zihinsel Engelli Gençlerin Spor Yoluyla Sosyal İçerme Projesi”

ABONE OL
23 Ekim 2020 11:21
“Zihinsel Engelli Gençlerin Spor Yoluyla Sosyal İçerme Projesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkezi Münih’te olan Münih Ludwig-Maximilians-Üniversitesi koordinasyonunda gerçekleşen toplantı ya 7 ayrı Avrupa ülkesinden 8 ortak katıldı. Zoom çevrim içi toplantı programı üzerinden yapılan bu toplantıda kurumlar öncelikle Kovit-19 sürecinde organizasyonlarının yapabildiği çalışmaları, salgın sürecinden ülkelerindeki özel sporcuların ve engelli eğitiminin durumunu birbirlerine aktardılar.Münih koordinasyonu ile yapılan toplantının 2. gününde ise uzmanlara yönelik eğitim konularına geçildi. Almanya Özel Olimpiyatlar Organizasyonu adına Lukas Siebke ‘Almanya Özel Olimpiyatlar Organizasyonunda Sponsorluk ve Finanasman’ sunumu yaptı. ‘Sürdürülebilir Finansman ve Spor’, LMU’dan Melika Ahmetovic, ‘AB Finansmanı Kuruluşları İçin Fırsatlar’ SOCI TUZLA’dan Prof.Dr. Alma Dizdarevic eğitim sunumlarını gerçekleştirdiler.
Projede ülkemiz ve TRAKDOSK adına uzun yıllar amatör kulüp yöneticiliği ve hakem, antrenör, eğitimci olarak çalışmış Bülent Bacıoğlu, kulüp gönüllüsü Trakya Üniversitesi Dr.Öğretim Erdem Demiröz: ‘Sporda ve spor organizasyonlarında Finansal Yönetim’ adlı sunumu ülkemizdeki bu alanda çalışmış çeşitli uzmanlarda da yardım alarak ve somut örneklerle aktardı. Ortakların ilgi ve takdirinialan sunum sonrası projenin bundan sonraki sürecinin Kovit-19 sorunu ile nasıl devam edeceği tartışıldı.
‘Zihinsel Engelli Gençlerin Spor Yoluyla Sosyal İçermeye Teşvik Etme’adlı Erasmus+ Spor projesi 36 ay sürecek. İlk toplantısı Sırbıstan Belgrad’da gerçekleştirilen projede her ortak ülkede uzmanların eğitimini kapsayan çok sayıda toplantı ve kamplar yapılaması planlanıyordu.

PROJEDE ORTAK ORGANİZASYONLAR VE ÜLKELERİ

1-Specijalna Olimpijada Srbije (Belgrade Serbia)
2-Münih Ludwig-Maximilians-Üniversitesi (München- Germany)
3-Special Olympics Bosnia and Herzegovina (Sarajevo-Bosnia and Herzegovina)
4-Special Olympics Bulgaria- (Sofia- Bulgaria)
5-Center Janeza Levca Ljubljana (Ljubljana-Slovenia)
6-Udruzenje Za Ljudska Prava I Socıjalnu Inkluzıju (Tuzla -Bosnia and Herzegovina)
7-Thrace Nature Sports Specıalty Club Assocıatıon (Edirne-Turkiye)
8-Sillogos Goneon Ke Kidemonon Atomon Me Anapiria To Ergastri (Ano Liosia, Greece)
9-Specialne Olympiady Slovensko, (Bratislava- Slovakia)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.