DOLAR 32,5760 0.09%
EURO 35,0346 0.55%
ALTIN 2.427,500,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2094036-3,55%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Zincir marketler yakında araba bile satacak”

“Zincir marketler yakında araba bile satacak”

ABONE OL
29 Ağustos 2022 10:38
“Zincir marketler yakında araba bile satacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her mahallede bir şubesi bulunan 3 harfli marketler, gıda ürünleri haricinde sattığı elektronik, beyaz eşya, züccaciye gibi ürünlerden sonra ulaşım araçlarına da yönelerek motorsiklet ve tekne satışına başladı. Zincir marketlerin bu adımı esnaf ve vatandaşlarda şok etkisi yaratırken, birçok kesim ise tepki çeken bu marketlerin durdurulmadığı takdirde küçük esnafın sonunu getireceğini belirtti.

“ÜÇ HARFLİ MARKETLER NEREDEYSE ARABA SATIŞI YAPACAK”

Perakende düzenleme yasasının üç harfli zincir marketler üstünde kontrol sağlayacağını düşünen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör “Üç harfli marketlerdeki ürün satışlarında kesinlikle perakende ticaretin düzenlenmesi yasası torba yasayla ele alınacağı söylendi. Burada kesinlikle satıştaki ürünlerin belirlenmesi gerekli. Bugün baktığınız zaman beyaz eşyadan elektronik eşya, en büyük ürünlerine kadar olan ürünleri satabiliyorlar.

Kurban bayramında büyükbaş küçük baş hayvan satışı da yapıyorlar. Artık motorsiklet, tekne gibi ürünler satmaya başladılar. Bu iş herhalde araba satışlarına kadar gidecek üç harfli marketlerde. Bunlara birilerinin dur demesi lazım. Tabiki bu da ticarette her türlü emtiayı satmak serbestliği varken, gıda marketi adı altında çalışan bu tür marketlerin gıda ürünü satması gerekli diye düşünüyorum. Tabiki bir kuralı olması lazım bu işlerin. Beyaz, eşya, elektronik eşya, giyim eşyası satacaklarsa ayrı bir yapılanmaya gitmeleri gerekir. Gıda ürünleri arasında satmamaları gerekir. Dolayısıyla diğer esnafların işlerine balta vuracak şekilde hareket etmeleri doğru değil. Küçük esnaf bu sorunun artık bu şekilde hareket eden üç harfli marketlerin çıkarılacak perakende ticaretin düzenlenmesi yasasıyla durdurulmasını bekliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu gerçekleşerek küçük esnaf rahatlayacaktır” şeklinde sözleriyle noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.