DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2044007-2,73%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Zor günler bizi bekliyor”

“Zor günler bizi bekliyor”

ABONE OL
21 Mart 2020 16:39
“Zor günler bizi bekliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis halka sesleniş konuşmasında ekonomik önlem paketini açıklayarak, Yunan halkını zor günler beklediğini vurguladı ve vatandaşlara birlik ve sorumluluk çağrısında bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle televizyondan halka seslenen Başbakan Miçotakis iş dünyasını rahatlatacak önemli ekonomik açıklamalarda bulunurken, ülkeyi zor günler beklediğini vurguladı.

Yunanistanı zor günlerin beklediğine dikkat çeken başbakan, vatandaşlara birlik ve sorumluluk çağrısında bulundu. Diğer ülkelere göre daha erken önlem alındığını, ancak bu önlemlerin sonuçlarının nasıl olacağını bilmediklerini söyleyen Miçotakis, “Önümüzdeki haftalar ülkemiz için de beliryeci olacak” dedi.

Miçotakis, “Halihazırda başlatılmış olan 3.8 milyarlık önlemlere ek olarak, ekonominin desteklenmesi için devlet bütçesinden yaklaşık 3 milyar daha tahsis edilecek ve bir o kadar da ESPA programının yeniden düzenlenmesinden tahsis edilecek. Yani, işletmelere ek likidite sağlama tahminleri olmadan yaklaşık 10 milyardan bahsediyorum… Sonuç olarak, daha düşük bir ciro ile faaliyet göstermeye devam eden işletmelerde çalışanları da kapsayacak şekilde, 800 euroluk olağanüstü maaşın nisan ayının sonuna kadar uzatıldığını açıklayabilirim” dedi.

Miçotakis, söz konusu önlemin sadece faaliyetlerini askıya alan şirketleri değil, özel sektörde çalışanların büyük çoğunluğunu kapsadığını, devletin bu kişilerin sigorta primlerini de karşılayacağını duyurarak, 800 euroluk yardımdan tüm serbest çalışanların yararlanacağını ve bu kesimin katkı (isfora) ödeme yükümlülüğünün askıya alınacağını ifade etti.

Miçotakis şöyle devam etti:

“1 Mart’tan düne kadar işten çıkarılan veya istifa etmek zorunda bırakılan herkese 800 euro verilecek. Her şeyden önce krizden en çok etkilenenlere dikkat ediyoruz. Paskalya primleri de işverenler tarafından çalışanlara tam olarak ödenecektir. Ayrıca kahraman doktor ve sağlık çalışanlarımıza da Paskalya ikramiyesi verilecektir. Ülkemizde kimse bu macera bitene kadar yalnız bırakılmayacak. Bizim öncelikli hedefimiz insan sağlığını korumaktır”

Ülkenin bu zor günlerinde sağlık alanında bağışlarda bulunanlara teşekkür eden Miçotakis, bu sürece dahil olmayanları da sorumluluklarını düşünmeye çağırdı.

(http://milletgazetesi.gr)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.